banner564

Doğru tespit

Kanber, “Kazancın TL olduğu bir ülkede giderlerin dövize endeksli olması esnafı bitirecek” dedi

Doğru tespit
banner598

 Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Başkanı Mahmut Kanber ile KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, dövizdeki artışın halkı giderek yoksullaştırdığını belirterek, odanın dövizle ilgili alınabilecek tedbirleri sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Verilen bilgiye göre, yapılan KTEZO Mali Genel Kurulu’nda Kanber ile Tulga birer konuşma yaptı. 
Mahmut Kanber, son aşamaya gelinen oda yasa tasarısının esnaf ve zanaatkarlar için çok önemli olduğunu belirterek, yasanın içeriğiyle ilgili bilgi verdi. 
Ülkedeki yaşam koşulları ve pahalılık düşünüldüğünde, sigorta primlerinin düşük gelir grupları için yüksek olduğunu savunan Kanber, devletin ustalık belgesiyle çalışan kişilerin sigorta prim yatırımlarıyla vergilerini artırmak istediğini belirterek, oda olarak buna karşı çıktıklarını ifade etti. 
Kanber, ulaşım konusunda da toplu taşımacılık sisteminin kurulması gerektiğini vurguladı. 
Dövizin yüksek olmasının olumsuz etkilerine de değinen Kanber, kazancın TL olduğu bir ülkede giderlerin dövize endeksli olmasının esnafı bitireceğini belirtti. 

Tulga: Meslekler farklı sorunlar ortak
KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, ülkede farklı meslek alanlarının bulunduğunu ancak sorunların ortak olduğunu söyledi. 
İşyeri ve meslek standartları oluşturulması ve uygulanması gerektiğini kaydeden Tulga, Girne Çatalköy örneği göz önünde bulundurulduğunda, şehir master planlarının çok önemli olduğunu belirtti. Tulga, kaliteli bir yaşam ve ülkede gelirden herkesin pay aldığı bir sosyal ekonomi yaratılacaksa bu hususların önemli olduğunu vurguladı.
Döviz krizleriyle karşı karşıya kalındığını ve yoksullaşmanın arttığını söyleyen Tulga, üretmeyen, yeterince katma değer yaratmayan ve her şeyi döviz üzerinden ithal eden bir ülkede bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474