banner564

Doğru yönetim  meyvesini verdi

Benli, Gönyeli’nin Avrupa’daki gelişmiş bölgelerdeki belediyelerle kıyaslanabilecek noktaya yaklaştığını söyledi

Doğru yönetim  meyvesini verdi
banner598

 İbrahim DİRAN

Gönyeli Belediye Başkanı ve başkan adayı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli Belediyesi’nin, Avrupa’daki gelişmiş bölgelerdeki belediyelerle kıyaslanabilecek noktaya yaklaştığını söyledi. 
Ahmet Benli, Gönyeli’deki Niyazi’s Restoran’da basın toplantısı düzenledi.
Benli, göreve geldiklerinde yönetsel prensipler belirlediklerini, Belediye olarak dürüst ve asil olmak, gelişmiş bir ket yaratmak amacıyla bütünsel uzun vadeli planlar yapmayı prensip olarak ortaya koyduklarını kaydetti.
Yönetsel olarak diğer belediyelerden farklı noktada olduklarını kaydeden Benli, belediyenin mali olarak sürdürülebilir bir yapısı olduğunu, ülkede belediyecilikte konması gereken ilk hedefin bu olduğunu kaydetti.
Göreve geldiklerinde, bütçenin 4 milyon, personel giderinin ise bütçenin yüzde 86 olduğunu; bugün bütçenin 49,5 milyon personel giderinin de bütçenin yüzde 36’sı olduğunu belirten Benli, ülkedeki hiçbir belediyede personel giderinin bu kadar düşük olmadığını ifade etti.
Benli, “Doğru yönetilen belediyelerinde finans sorunu yaşanmaz” dedi.
Bütçeden yatırımlar için 24 milyonluk kaynak ayrıldığını kaydeden Benli, bu hareketin Belediyenin önünün açık olduğunu gösterdiğini, Gönyeli Belediyesi’nin hızla Güney Kıbrıs ve Avrupa’daki gelişmiş şehirlerle kıyaslanabilecek bir noktaya yaklaştığını ifade etti.
Mevzuatların uygulanmasına Belediye olarak önem verdiklerini ve ilgili mevzuatların büyük ölçüde uygulandığını, reklam sektörünü düzenleyen mevzuatın bunlardan biri olduğunu kaydeden Benli, daha hiçbir kentin hedef olarak koymadığı projelerin Gönyeli’de hâlihazırda bitmiş olduğunu ifade etti.
Gönyeli’nin alt yapı ve üst yapısının projelendirilmiş olduğunu bu açıdan da ülkede bir ilk olduğunu belirten Benli, bunun bir vizyon farkı olduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474