banner564

‘Dostluk biter’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11’inci parselde arama yapacak olan Fransız Total şirketini uyardı

‘Dostluk biter’
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresinde yaptığı konuşmada İsviçre’de yapılan Kıbrıs konferansına ilaveten, Rum Yönetimi’nin tek yanlı doğal gaz sondaj faaliyetlerine değindi.
   Erdoğan, geçtiğimiz hafta Doğu Akdeniz'de büyük bir fırsatın kaçırıldığını belirterek, "Bizim ve Kıbrıs Türk tarafının tüm yapıcı yaklaşımına rağmen Rum tarafının olumsuz tavrı sebebiyle adadaki anlaşmazlıkların bir kez daha çözümsüz kalmasından üzüntü duyuyoruz” dedi.
   Erdoğan şunları kaydetti:
    Tarafların tutumları böylesine açıkça ortadayken kimi enerji şirketlerinin Rum kesiminin atmakta olduğu sorumsuzca adımların bir parçası olmaları kesinlikle anlayışla karşılanamaz. Adaletin, hakkaniyet ve uluslararası hukukun gereği hidrokarbon kaynakların adadaki tüm taraflara ait olmasını gerektiriyor. Kıbrıs'taki gelişmelere taraf olan herkesten beklentimiz bölgedeki yeni gerginliklere yol açabilecek adımlardan kaçınmalarıdır. Aksi taktirde kendilerine sadece bölgede değil her yerde ve her alanda Türkiye gibi bir dostu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini hatırlatmak isteriz." dedi.

Atun, açılış törenine katıldı
     Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, "22. Dünya Petrol Kongresi”nin resmî açılış törenine katıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, açılış, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.
     Açılış töreninin ardından ikili görüşmelerde bulunan Atun, kongreye katılan diğer ülke bakanları ile de biraraya geldi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474