banner564

Dosyası kabarık

Yaya geçidinde iki gence çarptıktan sonra kaçan müzisyen Şaban’ın alkollü olduğu ortaya çıktı

Dosyası kabarık
banner598

 Suna ERDEN

Müzisyen Şaban Aygın, Girne’de 5 Ocak Cumartesi gecesi yaya geçidinden geçen biri 16 diğeri 15 yaşındaki iki gence çarpıp kaçtı. 
Zanlı kazadan 25 dakika sonra yakalanırken, yapılan alkol testinde nefesinde 183 promil tespit edildi. 
Soruşturma kapsamında 3 gündür tutuklu olan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Zanlının tutuklu yargılanmasını talep eden iddia makamı, gerekçe olarak, zanlının alkollü oluşunu, 2012 yılında yine kaza yapıp olay yerinden kaçmasını ve birçok trafik suçu olmasını öne sürdü. 
Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşması sonucu zanlı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

İlk sözü “Hatırlamıyorum” oldu
Soruşturmayı yapan polis, 5 Ocak akşamı saat 22.20 sıralarında Girne Naci Talat Caddesi’nde 183 promil alkollü bir şekilde seyreden 45 yaşındaki Şaban Aygın’ın, yaya geçidinde 15 yaşındaki Derin Hürdeniz ile 16 yaşındaki Ata Necati Taşkın’a çarpıp olay yerinden kaçtığını söyledi. 
Kaza sonucu yaralanan Derin Hürdeniz ve Ata Necati Taşkın’ın Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade eden polis, LU 444 plakalı aracı ile kaza mahallinden kaçan zanlının Çatalköy’de tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. 
Polis, zanlının kazadan 25 dakika sonra tutuklandığını ve ilk ifadesinde olayı hatırlamadığını söylediğini aktardı. 

Aşırı süratten 7 kaydı var
Hürdeniz’in diz bağlarında sorun olduğunu, kalıcı hasar olabileceğini kaydeden polis,  iki gence çarpıp kaçan zanlının benzer vukuatı ve birçok trafik suçu olduğunu açıkladı. Polis, zanlının 2012 yılında da kaza yaptığını ve olay yerinden kaçtığını ifade etti. Zanlının 7 tane aşırı süratten dolayı kaydı olduğunu ifade eden polis, tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme, aktarılan olguları değerlendirerek, zanlının 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473