banner564

Dövmeleri dikkat çekti

İmam nikâhlı eşini 36 kez bıçakladıktan sonra yakarak öldürmekle suçlanan Suat Aşır için yargı süreci başlıyor

Dövmeleri dikkat çekti
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da 20 Nisan 2017 tarihinde işlenen ve ülke genelinde infiale neden olan kadın cinayeti Suat Aşır hakkındaki yargı süreci başlıyor.
Haspolat yakınlarındaki bir üniversite kampüsünde ayrılmış olduğu imam nikâhlı eşi Gamze Pehlivanı önce 36 bıçak darbesi ile yaralayan ve daha sonra benzin dökerek yakan ve ölümüne sebep olan sanık Suat Aşır, tutukluluk süresinin dolması üzerine dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Yargılanmak üzere 3 aydır cezaevine bekleyen sanığın tutukluluk süresi uzatıldı. Duruşmada vahşi cinayet ile ilgili yargı sürecinin başlayacağı ancak dava dosyasının hazır olmadığı belirtildi. Mahkeme, dava dosyasının tamamlanması için ileriki bir tarihe duruşmayı erteledi.
Suat Aşır’ın dün mahkemeye yoğun güvenlik önlemler altında çıkarıldığı görüldü. Aşır’ın vücudundaki dövmeler de dikkat çekiciydi. Özellikle kolundaki dövmeler farklı yorumları beraberinde getirdi.

Olay nasıl olmuştu?
Haspolat’taki bir üniversitenin kampüsünde20 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen olayda, 37 yaşındaki Gamze Pehlivan, imam nikahlı eşi 35 yaşındaki Suat Aşır tarafından hem yakılarak hem de bıçaklanarak vahşice katledilmişti. 
İmam nikahlı karısı Gamze Pehlivan’ı takip ederek, Haspolat’ta yakalayan Suat Aşır, önce 36 bıçak darbesi ile yaralamış ve daha sonra benzin dökerek yakmıştı. İşlediği vahşi cinayetin ardından hızla olay yerinden kaçan Suat Aşır, Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan yoğun araştırma sonucunda iki saat gibi kısa bir sürede Dumlupınar Bölgesi’nde saklandığı yerden kıskıvrak yakalanmıştı.Suat Aşır 3 aydır cezaevinde bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474