banner564

Dr. Büyük: Laf çok icraat yok

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği her yıl kanserin konuşulmasına rağmen saptanan eksikliklerin giderilmediğini açıkladı

Dr. Büyük: Laf çok icraat yok
banner598
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği her yıl kanserin konuşulmasına rağmen saptanan eksikliklerin giderilmediğini açıkladı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük yaptığı açıklamada, kanser haftasında düzenlenen paneller sonucunda saptamış oldukları aksaklıklara dikkat çekerek, kanser tedavisinin bir ekip tarafından yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Ekipte hekimler olarak Tıbbi onkolog, Radyasyon onkoloğu, Cerrah, Patolog, Radyolog, Anestezist, psikiyatri uzmanı bulunması gerekirken, diğer personel olarak, eğitimli hemşireler, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve eczacılar bulunması gerektiğini kaydeden Büyük, KKTC’de ise sürekli hizmet veren bir erişkin onkoloğu bulunmadığını, çocuk onkoloğu bir kişi, hematolog bir kişi, çocuk hematoloğu olarak bir kişi bulunduğunu anlattı.
Onkolojide hizmet veren bir dahiliye uzmanı, bir pratisyen hekim ve ayda iki kez gelen onkologlar bulunduğunu belirten Büyük, hastaların 365 gün kesintisiz bakıma ihtiyacı olduğu dikkate alındığında, birkaç hekimle vizit yapma, konsültasyona gitme, acil hastalara bakma, poliklinik hizmetlerini yürütme, kemoterapi verme, danışmanlık yapma, sağlık kurullarına katılma, kemik iliği biopsisi yapma ve yayma preparatları değerlendirmenin zor olduğunu bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474