banner564

Dubai’ye gidecekti

KKTC’ye 2 ay önce kaçak olarak gelen Srilankalı, yasal yollardan çıkmak isteyince başını derde soktu

Dubai’ye gidecekti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ercan Havalimanı’nda önceki gün ilginç bir olay yaşandı. KKTC’ye Gazimağusa bölgesinde, liman olarak onaylanmamış bir bölgeden kaçak olarak giriş yapan ve 2 ay KKTC’de kalan Srilanka uyruklu Chanddra Perera Heiti Arachilage, çıkışı yasal yollar ile Ercan Havalimanı’ndan yapmak istediği sırada yakayı ele verdi. Zanlının, KKTC’ye yasal giriş kaydını göremeyen muhaceret görevlisi tarafından gözaltına alınan zanlı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ndeki sorgusunda, 2 ay önce KKTC’ye Gazimağusa bölgesinde bir kıyıdan kaçak olarak giriş yaptığını itiraf etti. Mahkemede söz hakkı verilen zanlı, “Dubai vizem var bırakın gideyim orada iş bulayım çalışayım” dedi.

Suçlamaları kabul etti
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Erman Sennaroğlu, zanlının, 24 Eylül 2017 tarihindfe, Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak istediği esnada, muhaceret polisi tarafından yasal girişinin olmadığının belirlendiğini ve gözaltına alındığını söyledi. 
Zanlının, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve KKTC’ye 2 ay önce Gazimağusa yakınlarında bir kıyı bölgesinden kaçak olarka girdiğini anlattığını aktaran Sennaroğlu, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, KKTC ile yasal bağı bulunmayan zanlının, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Cezaevine gönderildi
Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın söz vermesi üzerine terciman aracılığı ile kendini savunan zanlı, “Dubai vizem var, bırakın Dubai’ye gideyim iş bulup çalışayım” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474