banner564

‘Dünyaya duyurulacak’

Turizm Bakanı Üstel, Kapalı Maraş'ta gerçekleşen envanter çalışmalarının, bölgenin Osmanlı'ya ait olduğunun teyidi için yapıldığını söyledi

‘Dünyaya duyurulacak’
banner598

Turizm Bakanı Ünal Üstel, Türkiye’de katıldığı televizyon programında Maraş’la ilgilim değerlendirmelerde bulundu. 
“Maraş’ın esas sahibi Osmanlı” diyen Üstel, turizmde gelecek yıllara dair hedeflerini ve Ankara’dan beklentilerini de paylaştı.
Turizm Bakanı Ünal Üstel önce Ankara sonra da İstanbul’da temaslarda bulundu.
Üstel, Türkiye’den ayrılmadan önce de CNN Türk’e konuştu.
“Maraş’ın esas sahibi Osmanlı” diyen Üstel, turizmde gelecek yıllara dair hedeflerini ve Ankara’dan beklentilerini de paylaştı.
Kapalı Maraş’a ilişkin başlatılan envanter çalışmalarına değinen Üstel, “Maraş’ın esas sahibi Osmanlıdır. Bunun bir kez daha teyit edilmesi için envanter çalışması yapılıyor. Envanter çalışması bittikten sonra, dünyaya bir takım duyurular yapılacak” ifadelerinde bulundu.

Yunanistan’a sert tepki
Üstel, Yunanistan Başbakanı’nın suçlamalarına da sert tepki gösterdi.
Yunanistan Başbakanı Konstandinos Miçotakis’in Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’i ziyareti sonrası yaptığı açıklamaları eleştiren Bakan Üstel, “Sayın Miçotakis yeni Başbakan oldu. O coşkuyla da Avrupa’nın şımarık çocuğu olarak bu açıklamaları yaptı” dedi.

Pazarlık konusu değildir
Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin 9 Ağustos’ta gerçekleştirecekleri gayrı resmi görüşmeden netice beklemediklerini belirten Bakan Üstel, “Rum bir kez daha çözümsüzlük vurgusunu orada yine kanıtlayacak. Bu görüşmeden sonra bizim oturacağımız masada da iki devletli bir çözüm esas alınacak. Garantörlük kırmızıçizgimizdir, pazarlık konusu değildir” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2019, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473