banner564

Öne çıkan 5 isim var

UBP’de Cumhurbaşkanlığı seçim yarışı erken başladı

Öne çıkan 5 isim var
banner598

Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta gelecek nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adaylık yarışı erken başladı. İktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) içinde, örgüt başkanları, milletvekilleri ve partili belediye başkanları farklı isimler üzerinde dururken, 5 isim öne çıkıyor. 
Kulislerde adaylık için partinin eski genel başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Eski Dışişleri Bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu ve Ticaret Odası eski başkanlarından Günay Çerkez’in ismi zikrediliyor.
Elde edilen bilgilere göre; UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, bazı örgütlerin ve belediye başkanlarının desteğini alarak adaylıkta ısrarcı olurken, geçtiğimiz günlerde UBP’nin Küçükkaymaklı örgütünün yemeğine katılan eski genel başkan Hüseyin Özgürgün’ün adaylığı yönünde de işaret verildi. Özgürgün’ün ise henüz net bir tavır ortaya koymadığı belirtildi.
Yine parti içinde adaylık için ismi zikredilenlerden biri UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu olurken, bazı kesimler de Ticaret Odası eski başkanlarından Günay Çerkez üzerinde duruyor. UBP içerisinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen eski Dışişleri Bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu ise şimdilik sessizliğini koruyor. 

Çerkez, yeşil ışık yaktı
Geçtiğimiz gün Diyalog TV’de katıldığı Güne Merhaba programında konuya değinen Çerkez, “Eğer uygun görülürse aday olacağım” demişti.
İlk kez bir programda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dair mesaj veren Çerkez, şunları söylemişti:
“Eğer uygun görülürse, eğer şartlar tamam ve inanç var ise ben de müsaitsem adaylık konusunu ciddi şekilde düşünebilirim. Bunu halka hizmet için düşünürüm, mevki makam için değil.
Kıbrıs Türk halkına katkı yapabilirsem ne mutlu bana.
Türkiye’de bunu kabul görürse neden olmasın ancak belki de Türkiye’nin başka aday planı da olabilir. Bunu bilemem ama üzerinde çalışıyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2019, 17:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

devleti soyanlara halk oy mu verecek ? halk aptal mı? aptalsa o başka !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473