banner564

Dünyaya net mesaj

Anadolu Ajansı ve Amerika'nın Sesi'ne röportaj veren Başbakan Erhürman, sıfırdan başlanacak bir müzakere sürecini kabul etmediklerini yineledi

Dünyaya net mesaj
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, İngiltere temasları kapsamında Anadolu Ajansı ve Amerika'nın Sesi'ne röportaj verdi.

Başbakan Erhürman, Kıbrıs konusundaki soruları yanıtladı, İngiltere temasları hakkında bilgi verdi.
Sıfırdan başlanacak bir müzakere sürecini kabul etmediklerini, doğru bulmadıklarını söyleyen Erhürman, Kıbrıs Türk halkının adadaki siyasi eşitliğinin tartışılmaz bir konu olduğunu ifade ederek, siyasi eşitliğin tartışılmasının bile söz konusu olmadığını vurguladı.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs müzakerelerinde sonuç odaklı takvimi olan bir sürece hazır olduklarını ifade ederek, "Ucu açık müzakereye açık değiliz, bizim irademiz bellidir; sonuç 
odaklı bir sürece varız" diye konuştu.
Erhürman, Kıbrıs Türk halkının belirsiz bir sürece hapsedilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Kıbrıs konusundaki samimi ve sonuç odaklı çalışmalarının süreceğini ancak görüşme süreçleri nedeniyle tam istedikleri seviyeye ulaştırmadıkları sosyal ve ekonomik kalkınmaya odaklanacaklarını söyledi.

Yürürken sakız çiğnemeyi öğreneceğiz
"Yürürken sakız çiğnemeyi öğreneceğiz" diyen Erhürman, bunun için yoğun bir şekilde çalışacaklarını, Londra ziyaretini de bu çerçevede yaptıklarını kaydetti.
Erhürman, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere; "Gelin birlikte el ele verelim ülkeniz ile bağları güçlendirelim, yatırım yapalım, yeni kuşakların vatanları ile arasındaki köprüleri yeniden kuralım" çağrısı yaptığını ifade ederek, el ele vermeleri halinde KKTC'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasını başaracaklarına inanç belirtti.

“El ele verelim”
Öte yandan Başbakan Tufan Erhürman, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerle "Halkla Buluşma" etkinliğinde bir araya geldi. 
Başbakan Erhürman, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere seslenerek, "El ele verelim potansiyellerimizi birleştirelim, bireysel başarılarımızı birleştirirsek toplumsal başarı hikayesini de yazarız. Mesele; bir halkın halk olarak var olma meselesidir. Ben halkıma güveniyorum" dedi.
Erhürman, görüşmeleri ve temaslarının ardından ülkeye döndüklerinde bir İş planı yaratacaklarını ve niyetlerinin buradaki  Kıbrıslı Türkler ile ülkeleri arasındaki bağı, köprüyü, olması gerektiği gibi yeniden yaratmak ve geliştirmek için çalışmak olduğunu ifade etti. 
Başbakan Erhürman, ülkeden mal alacak yatırım yapacak tatile gelecek kişilere, ilgili birliklerle mutlaka iletişime geçme çağrısında da bulundu.

“Başarılar gururlandırıyor”
Başbakan Tufan Erhürman, Dünyanın her yerinde yaşayan Kıbrıslı Türklerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını, bu toplumun daha fazla başarılara ihtiyacı olduğunu vurguladı. 
"Nüfusu ve coğrafyası bu kadar küçük bir toplumdan Bireysel başarısı bu kadar çok insanın çıkması gurur vericidir" diyen Erhürman, iş insanı doktor sanatçı sporcu olarak bireysel alanda bir çok başarı hikayesi yanında artık bunları yan yana koyup toplumsal başarı hikayesine ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

Deniz, destek istedi
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz de, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerle bir araya gelmelerinde kendilerine fırsat veren Erhürman'a teşekkür etti. 
Deniz, KTTO olarak İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin çalışmalarını yakından takdirle izlediklerini ifade ederek, burada yakalanan başarının takdiri gerektirdiğini, çünkü bu başarıyı özverinin getirdiğini kaydetti. 
Deniz, bu çerçevede buradaki iş insanlarıyla İletişime geçip birlikte işbirliği yolları araştırdıklarını ve protokol imzaladıklarını söyledi. 

Avunduk: 40 ülkeye ihracat
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk da, konuşmasında KKTC ekonomisi ve oda hakkında bilgi verdi. 
Avunduk, ülkede ekonomisinde eğitim turizm tarım alanlarının önem taşıdığını ifade ederek, ambargolara işaret etti, buna rağmen 100'ü aşkın ürünün 40 ülkeye ulaştığını söyledi. 
Hellim konusunda da gerekli girişimleri yaptıklarını ve tek taraflı tescilin Rum tarafının lehine yapılmasının engellenmesi için çalıştıklarını anlatan Avunduk, su konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi, yasal çalışmaları anlattı.

Gürcafer: Göç sürüyor 
Cafer Gürcafer de, inşaat alanındaki çalışmaları anlatarak, KKTC'de artık iş imkanlarının daha geniş olduğunu, toplumsal varlığın sürdürülmesi adına da Kıbrıslı Türklerin bir birine sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
Ülkede erimenin ve göçün sürdüğünü belirten Gürcafer, toplumsal varlığı sürdürmenin bugün her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. 

Çağıner:Bağlar kopmamalı
Dimağ Çağıner de, bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ederek, burada samimiyet gördüğünü, Başbakan başkanlığındaki örgütler olarak buraya geldiklerini ve burada bir farkındalık ortaya çıkacağına inandıklarını söyledi. 
Çağıner, turizm alanındaki sorunları öğrenip buradaki vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışacaklarını, çünkü aradaki köprü koparsa bağın da kopacağını o yüzden sorunları aşmak için çalışacaklarını belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474