banner564

Dünya’ya net mesaj

Siber, “Sesimizi duyurma noktasındaki ambargolar bir insan hakları ihlali” dedi

Dünya’ya net mesaj
banner598
Meclis Başkanı Siber, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak için KKTC’ye gelen Azeri milletvekilleri Sahib Aliyev ve Musa Gasımlı’yı kabul etti.
Azeri milletvekilleri Sahib Aliyev kabulde yaptığı konuşmada 90’lı yıllarda KKTC’ye geldiğini anlatarak aradan geçen zamanda KKTC’yi çok gelişmiş ve değişmiş bulduğunu belirtti. “Büyük bayramlarında Kıbrıslı Türklerin yanından olmaktan mutluyum” diyen Aliyev, KKTC’deki yaşam şartlarının gelecekte daha da iyi noktalara ulaşmasını temenni etti.

Siber: Kendi ayakları üzerinde duran bir yapı...
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, aradan geçen zamanda olumlu gelişmeler gözlemlenmesinin kendisini de mutlu ettiğini söyleyerek, Barış Harekatı’ndan bu yana 40 yıl geçtiğini ve birçok zorluğa rağmen, kendi ayakları üzerinde duran bir yapı oluşturma gayreti içerisinde olunduğunu belirtti. Şu an arzu edilen, ideal seviyenin yakalanmadığını ancak daha iyi ve güzel günler için birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Siber, “Ambargo bizim için sadece spor ve ekonomi alanında değil uluslararası platformlarda sesimizi duyurma noktasında da uygulanıyor ” dedi.
Siber, barışı ve çözümü destekleyen bir toplum olarak uluslararası platformlarda konuşamamalarının bir insan hakları ihlali olduğunu söyleyerek, bu konudaki sıkıntıların aşılması için destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474