banner564

KKTC’ye can verecek

Bakırcı, su temin projesinin tamamlanmasıyla Türkiye’nin gücünü ve prestijini dünyaya göstereceğini vurguladı

KKTC’ye can verecek
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, su temin projesinin tamamlanmasıyla Türkiye’nin gücünü ve prestijini dünyaya göstereceğini vurguladı.
Sakarya Valiliği’nin daveti üzerine gittiği Sakarya’da Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakırcı, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin avantajını kullandığına işaret ederek, “Bu çözümün önündeki en büyük engellerden biridir” dedi.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakarcı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ne, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a ziyaretlerde bulundu.
Ziyaretlerinde su projesine değinen Bakan Bakırcı, projenin Türkiye’nin KKTC’ye verdiği önemi gösterdiğini söyledi, projeyle dünyaya verilecek mesaja dikkat çekti.
Bakırcı, Türkiye’den gelecek suyun Kıbrıs Türk halkına büyük bir rahatlama sağlayacağını belirtti.

“Önce siyasi eşitlik olmalı”
Ziyaretlerinde Kıbrıs sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakırcı, “Siyasi eşitlik olmadığı sürece, bu işin altını doldurmak mümkün değil. Önce siyasi eşitlik olmalı” dedi.
Güney Kıbrıs’ın AB üyeliği avantajını kullandığının altını çizen Hamit Bakırcı, bunun çözümün önündeki en büyük engellerden biri olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474