banner564

Ticari faaliyeti sınırlar

Hükümetin, kamyonların belirli saatlerde anayolları kullanmasını engelleyen kararına, KTTO’dan eleştiri geldi

Ticari faaliyeti sınırlar
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Karayolları Dairesi’nin, yayınladığı bir emirname ile 5 tondan fazla yük taşıyan kamyonların belirli saatlerde anayollarını kullanmasını engellemek istediğini ifade ederek, bunun, hükümetin ve bürokrasisinin, Kıbrıs Türk halkının ve iş dünyasının sorunlarına ne denli yabancılaştığının örneğini oluşturduğunu savundu. 
Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, kamyonların, memurların işe gidiş-gelişini kolaylaştırmak amacıyla trafiğe çıkışlarına sınırlama konulmasının; devletin aslında iş hayatını dikkate almadığını, ayrıca ülkede yaratılan sınırlı katma değeri büyütmek için gereken önlemleri almak yerine iş dünyasının ticari faaliyetlerini sınırladığını öne sürdü. 
Bu uygulamanın, ülkede katma değer yaratan başlıca sektörler için olumsuzluk yaratacağını iddia eden Oda, belirlenen saatlerde anayolları kullanamayacak olan kamyonların gün içinde seyrüseferleri engellenirken, bunun inşaat, turizm, ticaret ve sanayi gibi sektörlere ne gibi olumsuz etkileri olacağının hiç dikkate alınmadığını iddia etti. 

GİAD: Özel sektöre darbe vuracak
Ayrıca Genç İşadamları Derneği (GİAD), 5 tondan fazla yük taşıyan araçların belirli saatlerde trafiğe çıkmasını yasaklayan emirnamenin ivedilikle iptal edilmesini istedi.
GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı yaptığı açıklamada, yasağa gerekçe olarak kamu çalışanlarının iş ve evlerine gidişlerinin daha rahat olmasının gösterildiğine dikkat çekerek, söz konusu araçların sabah ve öğleden sonraları trafiğe çıkamayacak olmalarının, iş yaşantısına darbe vuracağını savundu.

Tunalı, “İnşaat, turizm, sanayi, ticaret gibi ülkemizin öncelikli sektörlerinin sabah erken saatlerde işbaşı yapmaları ve bu saatlerde yoğun bir şekilde işlerinin yolunda gidebilmesi çok önemlidir. Bu emirnameyle özel sektöre ciddi bir darbe vurulacaktır” dedi.

Gürcafer: Emirname geri çekilsin
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, 5 ton ve üzeri yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarına getirilen kısıtlamadan rahatsızlık duyduklarını belirterek, hükümetin emirnameyi geri çekmesini istedi.
Birlik Başkanı Cafer Gürcafer yazılı açıklamasında, Resmi Gazete’de yayımlandığını belirttiği emirnameyle 5 ton ve üzerinde yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarına memurların çalışma saatlerine göre kısıtlama getirilmesinin ülke ekonomisini ve inşaat sektöründeki firmalar arasında ciddi rahatsızlığa neden olduğunu kaydetti.
Gürcafer, sektör temsilcilerinin görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğunu belirttiği emirnamenin aslında iş hayatının ne kadar dikkate aldığının bir kanıtı niteliği taşıdığını da kaydederek, hükümeti kısıtlamalar yerine, trafik sorununun çözümüne yönelik bugüne dek yapılan çalışmaları uygulamaya ve emirnameyi geri çekmeye çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474