banner564

Dur bakalım ne olacak?

Hastaneye giderek, “o adam bana tecavüz etti” diyen kadının iddialarını araştıran polis, karşı taraftan farklı bilgilere elde ederek, kan örneklerini Türkiye Adli Tıp Kurumu’na gönderdi

Dur bakalım ne olacak?
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde önceki gün akrabasının eski eşine tecavüz ettiği iddiası ile gözaltına alınan H.S, dün tutukluluk talebi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis müfettiş muavini Ömer Çakır, 9 Mart 2016 tarihinde Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli polis memurundan sorumluluk bölgelerinde bir ırza geçme vakası olduğu ve müşteki olduğu iddia edilen kadının hastanede olduğu bilgisini aldıklarını söyledi. 

“Bana tecavüz etti” dedi
Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne gidilerek müşteki K.Ö isimli 30 yaşındaki kadının tespit edildiğini anlatan Çakır, yapılan soruşturmada kadının kendilerine 9 Mart 2016 tarihinde saat 05.30 sıralarında zanlının evinde olduğu esnada, zanlının kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiğini aktardı.

Kan örnekleri Adli Tıp Kurumu’nda incelenecek
Soruşturma başlatarak zanlıyı tutukladıklarını belirten Çakır, müşteki K.Ö ile zanlıdan kan ve swap örnekleri aldıklarını ve bu örneklerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini ifade etti. Müşteki ile zanlının olayda giydiği kıyafetlerinde incelenmek üzere emare olarak alındığını belirten Çakır, zanlının da kendilerine verdiği gönüllü ifadesinde bazı iddialarının olduğunu ve bu iddiaların araştırılacağını söyledi. 

Bugün yeniden mahkemede
Çakır, soruşturmanın salimen yürütülmesi amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundan bu süreyi bir gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474