banner564

Dur deyin!

Kooperatif’te yolsuzluk ve suistimal iddialarına dikkat çeken Hayvancılar Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, yetkili makamlara seslendi:

Dur deyin!
banner598
Çiğdem AYDIN
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, Kooperatif’te yolsuzluk veya suistimallerin olduğunu iddia ederek, “Birileri çıkıp artık bunlara dur demelidir” dedi. 
Binboğa Yem Fabrikası ve Koop Benzin’de yolsuzluk iddialarını daha önce dile getirdiğini anımsatan Onalt, iki haftadır tartışılan bu konulara ilişkin hiç bir adım atılmamasını eleştirdi.  
Kooperatif yönetimine söz konusu iki noktayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ancak kendisine sadece “Bu bilgileri vermek suçtur” denildiğini söyleyen Onalt, “Bu nasıl bir düzen” diyerek yargının bu konulara el atmasını istedi. 
Yolsuzluk iddialarına ilişkin söylemlerini içeren haberlerin sosyal medyada yayınlanması sonrasında bir haberi Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da beğendiğini açıklayan Onalt, sözlerine şöyle devam etti ve yeni iddialar ortaya attı.

İhale oğluna kaldı
Onalt şöyle dedi: 
   “Kooperatifteki tüm kurumları batırdınız şimdi pekmez fabrikası kuracaklarmış. Yeni bir bilgi aldım, bu bir iddiadır, Boğaz’da koruma altında kahverengi alanda bir yere kuruluyor bu bina, Çevre Etki ve Değerlendirme (ÇED) Raporu da yok. İzinsiz bir inşaat ve bitirilmiş durumda. İnşaatı alan şirketin de Serdar Denktaş’ın oğlunun şirketi olduğu iddia ediliyor. Böyle bir şey olabilir mi, nasıl bir ihaledir bu? Hasan Tosunoğlu’nu (eski yönetim kurulu başkanı)ve KOOP-SEN Başkanı’nı da koydunuz yönetim kurullarına… olanca istihdamı da yaptılar! Levazım’a gittim, gördüğüm manzara karşısında utandım. Koridorlara masa koydular insan dolu 36 kişiyi 60 kişi yaptılar. Ayıptır günahtır.”
“Sendika Başkanı da işin içinde!”
Birlik Genel Sekreteri Onalt, herkesin birbirine gebe olduğunu savunarak kooperatifte örgütlü sendika başkanının  da işin içinde olduğunu iddia etti. Onalt, “Çıkın olan biteni , yolsuzlukları açıklayın diyorum, sendika başkanından da ses yok. Çünkü herkes birbirine gebedir.  Herkes işin içindedir. Bu ülkenin pekmez fabrikasına mı ihtiyacı var? Maksat burayı kurup burayı da istihdam kapısı olarak kullanmadır” dedi. 
   Onalt,  “Suç duyurusunda bulunuyorum artık birileri çıksın ve bunlara dur desin” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474