banner564

Duruşma bugün

Bulut Akacan’ın ‘darp davası’ dün görüşülemedi

Duruşma bugün
banner598

 Suna ERDEN

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün itham edilmeleri beklenen iş insanı Bulut Akacan ve korumaları savunmanın suç tanımlarına itiraz etmesi nedeniyle ertelendi.
Savunma, ithamnamede üç sanığa “yaralama, vahim zarar, darp” başta olmak üzere 6 dava getirildiğini ancak kimin hangi suçu ne şekilde işlediğine dair detaylı bir bilgi yer almadığını belirtti. Savunmanın itirazı üzerine duruşma bugüne ertelenirken, Akacan ile korumaları 6 davadan itham edilecek.
İş insanı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun dün itham edilmek üzere mahkemeye getirildi.
Cezaevi aracı ile mahkemeye getirilen sanıklar yargıç karşısına çıkarıldı.
İddia makamı sanıkları itham etmeye hazırlanırken, sanıkların avukatları suç tanımlarına itiraz etti.
Savunma, sanıklar aleyhine 6 dava getirildiğini, tümünün sorumlu tutulduğunu ancak kimin ne yaptığını, suçtaki rolünün ne olduğunun ayrıştırılmadığını belirtti.

Eksikler için erteleme talebi
Savunma ithamnamede asli failin veya azmettiricinin kim olduğuna, ne zaman, nerede ne şekilde teşvik ettiğine dair detaylı bir bilgi olmadığını ifade ederek, eksikliklerin tamamlanması için erteleme talep etti.
İddia makamı ise belirtilen suç tanımlarının açıkça yazıldığını ancak mahkemenin uygun görmesi halinde tadilat yapabileceğini belirtti.
Savunmanın usul gereği yaptığı itiraz nedeni ile sabah saat 11.00’de başlayan duruşma öğleden sonra 15.00 sıralarında tamamlandı.
Mahkeme, savunmanın itirazının yerinde olduğuna vurgu yapıp, savcılığın ithamnamedeki eksiklikleri gidermesi için duruşmayı bugün saat 10.30’a erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474