banner564

Satırla öldürdü

Obasanje Adeola Owoyalr’ın katil zanlısı Türkiye’de yakalanarak, KKTC’ye iade edildi

Satırla öldürdü
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da kendisine ait aracın bagajında ölü olarak bulunan Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyalr (33) cinayeti ile ilgili aranan Ehiremen Sunday Osemeahon, Türkiye’de yakalandı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bir ekip önceki gün İstanbul’a giderek zanlıyı teslim aldı. Katil zanlısının yakalanması üzerine cinayetteki sır perdesi de aralandı.
Zanlının arkadaşı olan Owoyalr’ın çantasında gördüğü paraları alabilmek için plan yaptığı, evine davet ettiği ve odasında kafasına satırla vurup öldürdüğü öğrenildi. 
Sorgulanan zanlı cinayeti işlediğini itiraf ederken, dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Bu arada son zamanlarda adam öldürme olaylarındaki artıştan dolayı polis bünyesinde Cinayet Masası Ekibi oluşturulacağı öğrenildi. 

Türkiye’de yakalandı
Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Obasanje Adeola Owoyalr’ın öldürülmesiyle ilgili 4 Temmuz’da yurt dışına kaçan zanlı Ehiremen Sunday Osemeahon’un 29 Eylül’de Türkiye'de tespit edilerek, aynı gün KKTC polisine teslim edildiğini belirtti. 
İneci, zanlının 30 Eylül’de verdiği ifade de Owoyalr’ı öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı.
Owoyalr’ın cinayete kurban gittiği apartman dairesinde kan lekeleri bulunduğunu hatırlatan İneci, ayrıca birçok emarenin da incelendiğini söyledi.
Polis, incelenen emarelerde zanlının parmak izi ve DNA örneklerinin eşleşip eşleşmediğinin araştırılacağını belirtti.
İneci, meselenin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Ne olmuştu?
Obasanje Adeola Owoyalr’ın arkadaşları 1 Temmuz 2019 tarihinde polise giderek kayıp bildiriminde bulunmuştu. 
Yapılan araştırmalar sonucu Owoyalr’ın cesedi 8 Temmuz 2019 tarihinde Lefkoşa’da okullar yolu yanındaki toprak alanda kendisine ait bagajda tespit edilmişti.
Otopside Owoyalr’ın kesici ve delici alet ile öldürüldüğü belirlenirken, ölmeden önce son olarak gittiği adres tespit edilmişti. 
Owoyalr’ın son olarak girdiği tespit edilen apartman dairesinde ise silinmiş kan örnekleri bulunmuştu.  Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderilen kan örneklerinin Owoyalr’a ait olduğu tespit edilmiş, meselede bir numaralı zanlı olarak belirlenen Ehiremen Sunday Osemeahon’un ise ceset bulunduktan 3 gün sonra ülkeden kaçtığı bilgisine ulaşılmıştı.

Cinayet Masası kuruluyor
Öte yandan son zamanlarda adam öldürme olaylarındaki artıştan dolayı polis bünyesinde Cinayet Masası Ekibi oluşturulacağı öğrenildi. Bir subay, bir çavuş ve iki polis memurundan oluşacak ekibin sadece cinayet vakalarıyla ilgileneceği belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474