banner564

Dürüst hırsız Henry!

5 bin dolar değerinde playstation çaldıktan 10 gün sonra soyduğu işyerine gidip, aldıklarını iade etti

Dürüst hırsız Henry!
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da meydana gelen bir hırsızlık olayı ve zanlının sergilediği tavır duyanlara bu kadarına da pes dedirtti. 
İddialara göre Henry Velaphi Dlamin isimli zanlı, bir arkadaşı ile birlikte, 24 Aralık 2018 tarihinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan “Phonex” isimli işletmeden 5 bin dolar değerinde playstation ve Fifa oyunlarını çaldı. 
Zanlı, 2 Ocak 2019 tarihinde ise soyduğu dükkâna giderek, çaldıklarını iade etti.
Daha önceden kamera görüntülerinden tespit edilen ve 10 gündür aranan zanlı çaldıklarını iade ederken işletme sahibinin polisi araması üzerine gözaltına alındı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. 
Gazimağusa Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlının 24 Aralık 2018 tarihinde, “Phonex” isimli işletmeden 5 bin dolar değerindeki playstation ve Fifa oyunlarını çaldığını, 2 Ocak 2019 tarihinde ise aynı işletmeye giderek aldıklarını iade ettiğini söyledi. 

Aranan bir kişi daha var
Daha önceden kamera görüntülerinden tespit edilen ve aranan şahıs ilan edilen zanlının, işletmeye gelip çaldıklarını iade etmesi üzerine gözaltına alındığını belirtti. 
Polis, güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlı ile bir arkadaşının suçun işlendiği tarihte işletmede olduğunu, aranan bir şahsın daha bulunduğunu ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis,  mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473