banner564

Duyarlılık istedi

Sucuoğlu, ülkede organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirtti

Duyarlılık istedi
banner598
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirterek, herkesin daha duyarlı olmasını istedi.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan transplantasyon ekibi dün, hastanede yapılmaya başlanan organ nakilleri konusunda Bakan Sucuoğlu’na bilgi verdi.
Sucuoğlu kabuldeki konuşmasında, ülkede 110 kişinin organ nakli beklediğini söyleyerek, bugüne kadar 8 adet kadavradan, 4 adet de canlı kişiden olmak üzere toplamda 12 nakil yapıldığını söyledi.
Sucuoğlu, halkın organ bağışı konusunda bilinçlenmesi için Bakanlık olarak kamu spotları hazırlattıklarını ifade ederek, hazırlanan kamu spotlarının basın yayın kuruluşlarında yayımlanacağını vurguladı.

Şikayet kabulüne başlandı
Öte yandan Sağlık Bakanlığı, 24 saat şikayet kabulüne başladı.
Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için yeni bir hizmet başlattı. Vatandaşlar artık www.saglikbakanligi.com sitesinden şikayet ve önerilerini yazılı olarak bakanlığa iletebilecek.
Yapılacak şikayet ve önerilerde vatandaşın cep telefonu ve email adresini belirtmesinin gerekli olduğuna da işaret eden Sucuoğlu, vatandaşa daha iyi sağlık hizmeti verilebilmesi için işbirliğinin şart olduğunu vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473