banner564

Duyduk, duymadık demeyin

Bugünden itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yeni mesai uygulaması, sendikaların baskısı sonucunda Mart ayına kadar ertelendi

Duyduk, duymadık demeyin
banner598
Başbakanlık, kamuda bugünden itibaren yürürlüğe girecek yeni mesai saatleri uygulamasının, sendikalarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, 1 Mart’a kadar ertelendiğini duyurdu.
Başbakanlık, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın önceki gün açıkladığı okul saatlerinde değişiklik olmadığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, “Bakanlar Kurulu'nun 7 Şubat’ta aldığı karar gereğince, yarın yürürlüğe gireceği duyurulan yeni mesai saatleri uygulamasının yürürlüğe girişinin, bugün sendikalarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, 1 Mart tarihine kadar ertelenmesi yönünde karar alındı. Bu çerçevede, yarın kamuda mesai saatleri eski şekliyle uygulanacak” denildi.

Grev kararı askıya alındı
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ( KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), kamudaki yeni mesai saatleriyle ilgili bugün başlatacakları grevleri 1 Mart’a kadar askıya aldığını açıkladı. Sendikalar, taleplerinin görüşülmesi için 22 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da hükümet yetkilileriyle bir araya geleceklerini duyurdu.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Kamu-Sen Başkanı Metin Atan imzalı ortak açıklamada, “Sendikalarımız kamu çalışanlarımızın görüşü ve onayı olmayan hiç bir şeye imza atmayacak” vurgusunda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474