banner564

Erenköy direnişinin mimarı

TMT’nin ilk bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan’ın 38’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenledi

Erenköy direnişinin mimarı
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, TMT’nin ilk bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan’ın 38. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezi’nde yer alan anma törenine, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı milletvekilleri, Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Göymen, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanları temsilcileri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Erenköy Mücahitler Cemiyeti Temsilcisi Ahmet Yıldırım ile Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mücadelede katkısı olanlara madalyon takdimi yapıldı. Anma etkinliğinde ayrıca Barış Harekatı gazisi, araştırmacı-yazar emekli Yarbay Atilla Çilingir’in “Kıbrıs Yes Be Annem” kitabının tanıtımı da yapıldı.

Yıldırım: Büyük bir komutandı
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Temsilcisi Ahmet Yıldırım törende yaptığı konuşmada, Albay Rıza Vuruşkan’ın Erenköy Direnişi’nin mimarı, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde emeği geçen büyük bir komutan, ender subaylardan biri olduğunu anlattı. Vuruşkan’la Erenköy Direnişi sırasındaki anılarını anlatan Yıldırım, Erenköy’de verilen mücadelenin önemine işaret etti. 

Bayar: Minnet ve şükranla anıyoruz
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yardımcısı Celal Bayar da, varoluş mücadelesi için canlarını veren şehitler ve ilk Bayraktar Rıza Vuruşkan’ı minnet ve şükranla andıklarını kaydetti. Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesini ve TMT’nin Kıbrıs Türkü’nün direnişindeki yerini aktararak Rıza Vuruşkan’ın biyografisini okuyan Bayar, Kıbrıs sorununa da değindi.
Günümüzde Rum ve Yunan tarafının “Kıbrıs sorunu 1974’te başladı ve işgal sorunudur” dediğini anımsatan Bayar, bu söylemlerle dünyanın kandırılmaya çalışıldığını, Kıbrıs sorununun “Enosis” sorunu olduğunu söyledi.
Törende daha sonra mücadelede katkısı olanlara madalyon takdimi yapıldı.
Madalyon takdimi sonrasında ise TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Emekli Binbaşı Çetin Serez, sağlık sorunları nedeniyle anma etkinliğine katılamayan Barış Harekatı gazisi araştırmacı-yazar emekli Yarbay Atilla Çilingir’in mesajını okudu ve “Kıbrıs Yes Be Annem” kitabının tanıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474