banner564

Duygu seli

Mahkeme kararıyla serbest kalan ve dün göreve başlayan Girne Tapu dairesi memurları çiçeklerle karşılandı

Duygu seli
banner598

  İşadamı Mehmet Eminoğlu’nun sahte evraklarla başka şahıslara ait mülkleri kendi şirketine devretmesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Girne Tapu Dairesi çalışanları Türkan Dayı ile Vedia Vaizoğlu ve Özlem Akdağ dün ilk iş gününde çiçeklerle karşılandı.

   Tapu çalışanlarının örgütlü olduğu sendika ise daire önünde eylem yaparak hükümete mesajlar verdi.
HAKSEN Başkanı İzzet Türkmen, grev sürerken Girne Tapu Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.
Türkmen, Girne Tapu Dairesi’nde son yaşananları değerlendirerek, yoğun bir iş yükü ve sorumluluğu taşıyan ve buna rağmen görevini özveriyle gerçekleştirmeye çalışan görevlileri sistemsel olarak garanti altına alan ve güvenirliği sağlayabilen bir yapı olmadığını kaydetti.
Son yaşanan olaylardan sonra tüm çalışanların her gün yüzlerce evrak elden geçirirken tedirginlik yaşayacaklarını, bunun da işlerin uzamasına belki de sistemsel bir kaosa ve huzursuzluğa yol açacağını dile getiren Türkmen, “Hiçbir tarafın mağdur olmaması için sistemdeki eksikliklerin tespit edilip, yeni yasalarla düzenlenmesi hem çalışanların hem de işlem için gelen vatandaşların haklarının güvence altına alınması konusunda önem arz etmektedir” dedi.

"Yeni düzenlemeler kaçınılmaz”
Türkmen şu ifadelere yer verdi:
“Bugün ülke ekonomisinde büyük payı olan emlak ve tapu işlemlerinin bu denli sistemsiz çalışması ülke adına da üzücüdür. Karşılaştığımız son olayda yargıya herhangi bir müdahale amacımız kesinlikle yoktur.
Ancak bu tip olayların yaşanmaması için yeni düzenlemeler ve yeni personel istihdamları kaçınılmazdır. Tek bir çalışanın elinden bir günde yüzlerce evrak geçtiğini düşünecek olursak, insani bir varlık olarak dikkatsizlik, yorgunluk vb. hususlar yaşanabilmesi olağandır. Tabi ki suiistimallerin de olabileceğini unutmamak gerekir.”

İçişleri Bakanı Baybars’a çağrı
HAKSEN olarak; gerekli yasalarla düzenlemelerin yapılması ve eksikliklerin giderilmesi için İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’a seslendiklerini söyleyen Türkmen, gerekli çalışmaların ivedilikle gündeme alınmasını talep etti.
Çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Türkmen, bir kez daha bu tür mağduriyetlerin yaşanmamasını temenni etti.

Gürcafer’den greve destek
Öte yandan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Girne Tapu Dairesi çalışanlarının, sahte evrakla üzerine mal geçirme davasıyla alakalı olarak yaşanan gözaltılardan dolayı yaptıkları greve destek belirtti. 
Gürcafer,  yazılı açıklamasında,  Daire çalışanlarının yaşadığı gözaltı olaylarının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, Girne Tapu Dairesi amir ve çalışanlarının, tüm eksiklik ve olumsuzluklara rağmen, ortaya koydukları hoşgörülü ve özverili çalışmaların Birlik üyeleri tarafından her zaman takdirle karşılandığını ifade etti.

3 sendika da tapu memurlarının yanında
Ayrıca, KAMUSEN, Kamu-İş ve KTAMS, yasal olması gerektiği gibi devlet tarafından yetki verilmiş ve güvenilir olarak kabul edilen noterden tasdikli vekâletnameye istinaden işlem yaptıkları gerekçesi ile tapu memurlarının tutuklanmalarının,  suçluluğu kanıtlanmamış bu çalışanların elleri kelepçelenerek mahkemeye çıkarılmalarının   derinden üzüntü yarattığını belirtti.
3 sendika tarafından konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada, “Ortada bir suç var ise elbette ki yasalara uygun şekilde araştırılmalı, suçlu var ise gereken ceza verilmelidir. Kamu görevlilerinin de nasıl soruşturulacağı yasada açıkça belirtilmiştir. Rutin olarak yapılan bu işlemlerden dolayı ve hatta yapılması gereken işlemler nedeniyle tüm tapu dairelerinde çalışanlar zan altına girmiştir ve doğru olarak yaptıkları işlemlerden dolayı başlarının belaya girmesinden dolayı korku yaşamaktadır” denildi.
“Devletin yetkilendirdiği noterin tasdiklediği orijinal bir belgenin usule uygun olarak düzenlenmediğini, bir tapu memurunun nasıl anlayabileceği” sorulan açıklamada, “Noterin yaptığı usulsüzlüğün tapu memuruna mal edilmesi ne kadar doğrudur? Ayrıca böyle bir suçlama getirildiyse memurun yaptığı işlemi kontrol edenler nerede? Böyle talihsiz bir olayda arkadaşlarına destek vermek amacı ile mahkemeye giden çalışanlara ‘gitmeyin sizin de başınız belaya girer’ diyen ilgili amirin hiç mi suçu yok?” soruları da yöneltildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474