banner564

Ön sırada 4 isim var

KKTC genelinde 72 muhtarın 32 tanesi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini ‘adayların açıklanması sonrasında’ açıklayacak

Ön sırada 4 isim var
banner598

 Çiğdem AYDIN – Ömer KADİROĞLU- Canev ASLAN-Serdar ŞENGÜL 

   Diyalog muhabirleri KKTC genelinde ulaşabildikleri 72 muhtara “Gelecek yılın Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bu makamda görmek istediğiniz; ülkeye en iyi hizmeti sunacak 3 isim verebilir misiniz?” diye sordu. Bunun dışında muhtarlara herhangi bir isim önerisi yapılmadı.
   Muhtarların 32 tanesi genellikle ‘ülkeye tarafsız bir şekilde hizmet verecek, devleti savunacak ve vatandaşın haklarını koruyacak’ bir adayı destekleyeceğini belirterek isim vermedi. Geriye kalanların bir kısmı tek isim, bazıları birden fazla isim verdi.
   Buna göre Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tek ve karmalar dahil 15 kişiden oy aldı. Muhtarların 15 tanesi de Reşat Akar’ın aday olmasını istedi ve destek belirtti. Üçüncü sırada CTP lideri Tufan Erhürman’a 11, HP lideri Kudret Özersay’a karmalar dahil 9 destek çıktı.
   Aday olması halinde Serdar Denktaş’a oy verebileceğini söyleyen muhtar sayısı 3; Erhan Arıklı, Sibel Siber, Zorlu Töre, Tahsin Ertuğruloğlu’na destek 2 oldu. Ersin Tatar, Sunat Atun, Hüseyin Özgürgün, Oğuzhan Hasipoğlu, Ersan Saner için birer destek oyu çıktı.

Muhtarlar kimlere destek verdi?..

Hüseyin Barbet (Muhtarlar Birliği Başkanı ve Yukarı Dikmen Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Ulusal Birlik Partisi’nin çıkaracağı aday kim olursa olsun onu destekleyeceğim. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu UBP’den başkası idare edemez. Partim Hüseyin Özgürgün’ü aday gösterirse desteklerim ve UBP dıştan biri aday gösterilirse ki o isim Reşat Akar olursa ailemle birlikte hepimiz destekleriz.”

Derviş Dizliklioğlu (Lefkoşa Taşkınköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin aday olanlar belli değil ama ilk aklıma gelen isim Reşat Akar beydir. Aday olmasını zaten daha önce önermiştim fakat kendisi düşünmediğini ifade etmişti yine de ilk aklıma gelen isim Reşat Akar’dır. Daha sonra Tahsin Ertuğruloğlu, Sibel Siber , Tufan Erhürman diyebilirim.” 

Hasan Gülbal (Edremit Köy Muhtarı)
Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların net olmaması nedeniyle bir fikir üretemedim ancak ülke menfaatlerini koruyacak ve Kıbrıs Türk toplumunun haklarını savunacak birinin o makamda olmasını istiyorum.”

Günay Takatuka (Esentepe Köy Muhtar)
“Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar henüz belli olmadığından kim olmalıdır sorusuna bir cevap veremem ancak Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruyacak, Kıbrıs sorununun çözümü için çalışacak kişinin yanında olacağız.”

Yalçın Kaya (Alsancak Yeşiltepe Köy Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkenin çıkarlarını koruyacak, topluma faydalı olacak birinin Cumhurbaşkanlığı makamında olmasını istiyorum.”

Cavit Sekmen (Serhatköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı için tek bir isim verebilirim o da Mustafa Akıncı’dır. Bana göre herkese eşit davranıyor ve bu saatten sonra bu toplumun daha çok ihtiyacı vardır Akıncı’ya.”

Talip Keskiner (Gayretköy Muhtarı)
“Bana göre gelecek Cumhurbaşkanı Tufan Erhüman olmalıdır. Ben onu yakıştırıyorum. Aklıma başka isim gelmiyor.” 

Hüseyin Kaptan (Sütlüce Muhtarı)
Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar belli olmadı ancak bu ülkenin başına Reşat Akar gibi bir isim lazım. Her söylediği her yazdığı doğru bir kişi ve iyi bir kişiliği vardır. Aday olursa kesinlikle kazanacağı inancım sonsuzdur.”

İsmail Ayyıldız (Mevlevi Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı makamı için isim telaffuz etmek istemem ama arzu ettiğim KKTC’nin varlığına halel getirmeyecek, Türkiye’nin garantörlüğünü savunacak, halkın her bireyin eşit mesafede olabilecek birinin olmasını temenni ederim.” 

İbrahim Yıldırımlar (Serdarlı Tirmen Muhtarı)
“Ülkemizi hiç yere satmayacak toprağını vatanını insanını seven biri olsun isim telaffuz etmeyim belki aday bile olmayacak gönlümüzde yatan kişi ama kriterlerimiz bunlardır. “

Uğur Dereliköylü (Akçay Muhtarı)
“Önümüzdeki seçimde bir isim telaffuz etmek istemiyorum ama çözüm sürecine katkı koyacak barışı sağlayabilecek Kıbrıslı Türklerin haklarını koruyabilecek bir lider olmasını dilerim.” 

Göksel Hacıhasanoğlu (Sipahi Köy Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesinlikle görmek istediğim isimlerin başında Reşat Akar geliyor ki kendisine de zaten bu konudaki istemimizi defalarca bildirdik. Bir diğer isim de Kudret Özersay olmalıdır.”

Mustafa Bostancıoğulları (Serdarlı Gönendere Muhtarı)
“Bir isim var benim aklımda ama mevcut bilinen adaylar içinde  Mustafa Akıncı’yı bu makama layık görüyorum. İkinci aday olursa Tufan Erhürman’ı görüyorum. Üç isim bulamadım doğrusunu isterseniz.”

Adli Onalt (Paşaköy Aslanköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı için bir isim verebilirim partizanlık yapmayan herkese kucak açan tek isim var o da Tufan Erhürman’dır başka da bir isim yoktur.” 

 İsmet Özpolat (Lefke Yeşilırmak Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı için elbette gönlümde yatan bir isim var ama o gün gelsin adaylar kesinleşsin o zaman göreceğiz.” 

Hüseyin Eminoğlu (Lefkoşa Kafesli Mahallesi Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı için üç isim sayamam tek isim söyleyebilirim o da Mustafa Akıncı’dır. Akıncı bana göre dürüst bir politikacıdır bu da bana yeter.” 

Mehmet Üçöz (Yılmazköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar henüz belli değil ama Mustafa Akıncı, Kudret Özersay belki aday olursa Reşat Akar bunlar kaliteli isimlerdir aklıma gelenler bu üç isim.” 

Kemal Hacıyarım (Pınarbaşı Köy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkeyi en iyi şekilde yönetebilecek vasıfta birini görmediğim için kimseyi o koltuğa uygun bulmuyorum. Ülkede bir çözüm olacağı veya bir anlaşma sağlanacağı inancım da yoktur.”

İlgenç Bozkurt (Kömürcü Köy Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkenin menfaatlerini koruyacak hakkını savunabilecek bir ismin o makamda olmasını istiyorum.”

Serkan Pilli (Şirinevler Köy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanı kim olmalıdır konusunda net bir fikrim yok. Mustafa Akıncı şimdiye kadar bu makamı çok iyi bir şekilde yönetti. Ondan daha iyi biri çıkar mı bilmem. Daha iyi biri çıkarsa fikirler değişebilir.”

Atilla Kaya (Alsancak Ilgaz Köy Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke halkının güvenliğini, refahını, haklarını ve geleceğini koruyacak bir kişinin Cumhurbaşkanlığı makamında olmasını istiyorum.”

Mustafa Doğan (Büyükkonuk Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için henüz isimler netleşmediği için bir şey söylemek mümkün değil ancak ülke menfaatlerini koruyacak halkın hakkını savunacak birinin Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesini istiyorum.”

Ahmet Ağaoğlu (Girne Karakum Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir isim vermek istemiyorum ancak ülke hak ve menfaatlerini koruyan halkın güvenliğini sağlayan birisinin o makamda olmasını istiyorum.”

Yusuf Sipahi (Çatalköy Muhtarı)
Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için henüz adaylar netleşmediği için bir yorum yapmam mümkün değil ancak ülkenin haklarını koruyacak, toplum güvenliğini sağlayacak bir kişinin o makamda olmasını istiyorum”

Mustafa Uzun (Girne Ozanköy Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için bence en iyi isim Mustafa Akıncı olacak. Çünkü Mustafa Akıncı makamının hakkını en iyi şekilde veriyor.”

Murat Ced (Lapta Akdeniz Köy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar henüz netlik kazanmadığı için ben de bir yorum yapamıyorum ancak ülke için çalışacak, halkının hakkını savunacak bir ismin o makamda olmasını istiyorum.”

Necati Kararlı (Lapta Tepebaşı Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların kimler olacağı konusunda bir netlik olmadığından benim de bir şey söylemem mümkün değil ancak ülke hak ve menfaatlerini koruyacak birinin orada olmasını istiyorum.”

Mustafa Şah (Kaleburnu Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üniversite okuyan birinin olması şart değil. Bu hayatın içinde olan bu toplumda okumamış herhangi bir insan inanın ki bu ülkenin başına daha hayırlı olacaktır.”

Mutlu Şeker (Mersinlik Muhtarı)
“Ülke geneli için en iyisi olacak birisinin Cumhurbaşkanı makamında olmalıdır. Reşat Akar’ın bu makama en laik kişi olduğunu düşünüyorum. Akar’ın birçok programını takip ediyorum ve çok güzel konulara değiniyor. Reşat Akar’ın söylediklerine ve eleştirdiklerine bakıldığında Cumhurbaşkanlığı makamına en uygun isim olduğunu düşünüyorum.”

Sadet Cibo (Karaman Köy Muhtarı)
“Gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kıbrıs halkının hak ve çıkarlarını koruyacak birisinin orada olmasını istiyorum.”

Durmuş Aşandır (Yukarı Taşkent Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde gelecek bir siyasinin ülkedeki çarpıklığı düzeltme yetkisi yoktur. Başkanlık sistemi olsa da hükümetin başına dediğim dedik birisini atayacaksın ki üç beş seneye bunun içi düzelsin. Bunun için aklımdaki isim Reşat Akar’dır. Bir de siyasi olarak Tufan Erhürman’ı severim ancak onu da çevresindekiler yıprattı.”
 
Zehra Beydola (İncesu – Malatya Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Cumhurbaşkanlığı makamında Mustafa Akıncı’yı görmek istiyorum çünkü Kıbrıs sorunu konusunda bunca zaman bu kadar ileri bir yere gelinemedi.”

Musa Suiçmez (Değirmenlik Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adaylar net olmadığından bir yorum yapamam ancak ülkenin milli değerlerine sahip çıkacak ve halkın haklarını koruyacak birinin olması gerekiyor.”

Ayla Talik (Ayyıldız Mahallesi)
“Adaylar henüz netleşmediğinden net bir şey söyleyemem ancak Kurt bir politikacının oğlu olan Serdar Denktaş’ın olmasını istiyorum. Bu işi en iyi yapabilecek kişinin o olduğunu düşünüyorum.”

Bayram Avcı (Geçitköy Muhtarı)
“Kesinlikle Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman olmalıdır. Hayatımda CTP’ye oy vermedim ancak Tufan hoca aday olursa kesinlikle onu destekleyeceğim.”

Cemal Gürsel Osmanoğlu (Kırıkkale Lefkoşa Muhtarı)
“Gönlümden geçen Reşat Akar beydir. Düşünüyorum da bu adam dışarıdan bize daha faydalıdır. Ama o aday olmazsa,  Akıncı bir dönem daha kalmalıdır.”


Adem Baş (Kaplıca Köyü Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkeye faydası olacak birinin orada olmasını istiyorum ve buna uygun olarak kötünün iyisi Tahsin Ertuğruloğlu’nu uygun görüyorum.”

Osman Kırçiçek (Turnalar Köyü Muhtarı)
“Önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili henüz adaylar netleşmediğinden bir şey söylemem mümkün değil ancak ülke hak ve menfaatlerini koruyacak birinin orada olmasını istiyorum.”

Bayram Karaman (Taşlıca Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdilik bir şey söylemek mümkün değil çünkü adaylar belli değil. Ancak ben o makamda ülke hak ve menfaatlerini koruyacak birinin orada olmasını istiyorum.”

Osman Gül (Kuruova Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesinlikle genç birinin o makamda olmasını istiyorum. Ülke çıkarlarını savunacak ve koruyacak bir isim olmalıdır.”

Ahmet Talay (Gelincik Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar net olmadığından bir şey söylemem mümkün değil ancak ülke çıkarlarını koruyacak birinin Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesini istiyoruz.”

Ayşe Korol (Türkmenköy Muhtarı)
“Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar belli olmadığından bir şey diyemem ancak ülkenin hayrına olacak Türkiye ile uyumlu olacak birinin orada olmasını istiyorum.”

Nevzat Akçagil (Görneç Muhtarı)
“Mevcut Cumhurbaşkanının bile adaylığı ile ilgili net bir bilgi yok bu nedenle yorum yapmak doğru olmaz ancak iyi birisi, ülkenin ve ülkede yaşayanların haklarını koruyacak birinin orada olması gerekiyor.”

Mesut Kazık (Lefkoşa Haydarpaşa Mahalesi Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar belli değil fakat benim gönlümden geçen tek isim vardır o da Reşat Akar’dır. Keşke aday olsa.” 

Şengül Pala (Tatlusu Aktunç Mahallesi Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçimini hiç düşünmedim ama Tufan Erhürman’ı aday olarak görmek isterim. Bana göre aday olsun.” 

Yaşar Cahitoğlu (İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Güzelyurt)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben Ulusal Birlik Partiliyim ve partim kimi aday çıkarırsa ona oy vereceğim. Parti karar versin adayını belirlesin adayımız kimse ona oy vereceğiz.” 

Osman Yakup Mulla Halil (Lefkoşa Abdi Çavuş Sokak Muhtarı )
“Cumhurbaşkanlığı seçimi, için hiç umurumda değil kim isterse aday olsun bu ülkenin sorunları çözülmediği sürece kim seçilirse seçilsin artık benim inancım kalmadı. Ne isterlerse yapsınlar.” 

Ali Sarı (Lefkoşa Arabahmet Mahallesi Muhtarı)
“Benim için iki isim vardır biri Akıncı biri de Erhürman’dır başka isim yok.” 

Olsan Karabardak (Yeni Boğaziçi Şehitler Muhtarı)
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zorlu Töre, Kudret Özersay ve Tufan Erhürman ama esas siyasette görmek istediğim Reşat Akar’dır kendisini de siyasette görmek isterim.” 

Halil Yangın (Şahinler Köyü Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığında seçime girecek adaylar belli değil ama gönlümdeki üç isim ilk olarak Mustafa Akıncı , Reşat Akar ve Kudret Özersay’dır.” 

Emine Davutoğlu Sheekho (Metehan Muhtarı)
“Cumhurbaşkanılığı için şu anda bir isim sayamam çünkü güven kalmadı ne yazık ki. Kıbrıs konusunda bir adım ileriye gidecek ümidim yok. Halkın güven duyduğu bir isim çıkarsa belki… Siyasetin içinde olmayan halkın güvenini almış Reşat Akar bey olabilir. Herhangi bir partiye güven kalmadı artık. Halktan duyduğum yorumlar doğrultusunda en çok güvenilen isim Reşat Akar.”
***  
Tamer Tayanç (Aydınköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanı adayı olarak da Reşat Akar’ı görmek istiyorum. Yeter ki aday olsun tüm desteğimizi vereceğiz. Olmazsa; UBP den Zorlu Töre, Kudret Özersay’ı destekleyebilirim.”

Raşit Özsağlam (Yiğitler Muhtarı)
Cumhurbaşkanı için bir isim düşünmedim. Daha belli değil adaylar ama.. Oğuzhan Hasipoğlu, Kudret Özersay, Tufan Erhürman bu görevi yerine getirebilir.


Asım Egemen (Haspolat Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı konusunda bir şey diyemem. Adayları görmek lazım adayları görmeden bir isim veremem.”

Muhiddin Miralay (Gaziköy Muhtarı) 
“Cumhurbaşkanlığı seçimi için gündem belli. Yeni isimlerin çıkması iyi olur. Ama çıkmazsa, ilk olarak aklıma gelen Mustafa Akıncı, Serdar Denktaş ve Kudret Özersay isimleri geliyor. ” 

Mehmet Reis (Cihangir Muhtarı) 
“Cumhurbaşkanlığı seçimi için henüz resmi aday yok. Mustafa Akıncı, Tufan Erhürman, Serdar Denktaş bu üç isim aklıma geliyor. Popüler isimlerin dışında aday olunmasını pek doğru bulmam bana göre siyasi tecrübesi olması çok önemli.

Metin Işıktaş (Lefke Bademliköy Muhtarı)
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana göre halkın çıkarlarını koruyacak olan bana göre Serdar Denktaş’tır. Mayası sağlamdır çünkü babadan oğula geçer diye düşünüyorum.” 

Hüseyin Turaç (Lefke Cengizköy Muhtarı) 
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar belli değil fakat bana göre Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını koruyacak KKTC’nin menfaat ve çıkarlarını koruyacak bir isim olması gerektiğini söyleyebilirim.”

İbrahim Sessiz (Lapta Türk Mahallesi Muhtarı) 
“Mevcut Cumhurbaşkanının görevine devam etmesini dilerim fakat ikinci sırada Kudret Özersay olabilir diye düşünüyorum üçüncü olarak da Serdar Denktaş diyebilirim. Henüz adaylar kesinleşmedi fakat Cumhurbaşkanlığı yarışının bu üç isim arasında geçeceğini düşünebiliriz.” 

Mürsel Kurt (Lapta Kayalar Köyü Muhtarı ) 
“Reşat Akar olsun diyorum ben. Cumhurbaşkanlığı seçiminde keşke aday olsa. Bunu canı gönülden istiyoruz ve destekliyoruz. Bu makama en çok yakışan isim ise Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’dır.”

Mustafa Uzun (Girne Ozanköy Muhtarı)
“Henüz adaylar belli değil tabi ama ilk isim Akıncı ,ikinci Kudret Özersay ve bence Ersin Tatar olabilir. Bu isimler dışında denenmemiş bir insanın daha başarılı olabileceğini düşünüyorum illaki siyasetçi olması gerekmez fakat Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını menfaatlerini koruyabilecek bir isim de olabileceğini düşünüyorum.” 

Saadet Cibo (Girne Karaman Mahallesi Muhtarı)
“ Adaylar henüz belli değil o yüzden henüz bir fikir beyan etmek pek doğru gelmiyor bana. İsim söylemek şimdilik mümkün değil ama tercihim ve gönlümden geçen Cumhurbaşkanı olacak kişinin siyaset dışından birinin olmasıdır. Mevcut siyasetin içinde olan insanları zaten bir çok alanda denedik gördük bana göre siyaset dışı olmalıdır.” 

Hasan Gülbal (Girne Edremit Mahallesi Muhtarı) 
“Adaylar kesin değil, ben adaylar belli olunca karar vereceğim. Bana göre aday çok Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını menfaatlerini koruyabilecek biri olması gerekir. Siyasetin içinden veya dışından olması fark etmez vatansever olması benim muhakkak kıstasımdır. 1960’ları bilen Kıbrıs sorununu iyi bilen tarihimizi unutmayan Rumlara taviz vermeyen biri olmalıdır. KKTC bayraklarının dalgalanacağı, iki ayrı devletten yana olan bir kişi olmasını isterim ben.” 

Celal Bozaoğlu (Dikmen Aşağı Taşkent Muhtarı) 
“Bana göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde keşke Reşat Akar aday olsa ama biliyorum ki, katılmaz keşke katılsa. Başka da bir isim düşünmedim. Belki Tufan Erhürman olabilir veya bir kadın olabilir Sibel Siber. Ama gönlüm başta söylediğim gibi Reşat Akar olmasını dilerim.” 

Nureddin Salcı (Alsancak Çağlayan Mahallesi )
Mevcut Cumhurbaşkanı’nın devamının taraftarıyım ancak Tufan Erhürman’ın da Cumhurbaşkanı olması durumunda daha iyi işler yapacağına da inancım tamdır.

Atilla Kaya (Alsancak Ilgaz )
Kudret Özersay’ın adaylığından yanayım şu ana kadar görüşmelerdeki tecrübelerinden de halkımızın istifade edeceği aşikadır. Bana göre Kudret Özersay’ın tecrübeleri yeterli durumdadır Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda.,

Zehra Beydola (Alsancak Malatya )
Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı’nın görevinin devam etmesinden yanayım. Herhangi bir başka aday konusunda da net değilim

Soner Cangil (Alsancak Yayla Mahallesi)
“Benim için mevcut Cumhurbaşkanı’nın devamı yeterli olacaktır. Başka bir adayın şansının olacağını düşünmüyorum.” 

Ayşe Koral  (Türkmenköy Muhtarı)
Türkiye Cumhuriyeti’ni seven ülkesine bağlı ve Türkiye’nin destekleyeceği her isim benim için Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Ben vatanını seven halkını seven hak ve çıkarlarımızı sonuna kadar savunacak bir isim istiyorum.” 

Ali Buruk (Gazimağusa Anadolu Mahallesi )
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bana en yakın isim Kudret Özersay. Hem geçmiş tecrübeleri hem müzakerelerde gösterdiği başarılar ve Ülkemizi şu anda layıkı ile temsil edişi ile Cumhurbaşkanlığı için doğru isimdir.

Metin Delideniz ( Canbulat Mahallesi)
“Kıbrıs konusunda geriye dönük bilgisinin olması ve Kıbrıs’ı sevmesi benim için en önde gelen kriter olduğu için Akıncı diyorum. Başka da bir isim belirtmek istemem. 

İsmail Türk ( Geçitkale- Yamaçköy)
Bana göre en yakın aday başta  Sunat Atun’dur ikinci olarak ise  Erhan Arıklı  ve son olarak  Ersan Saner’dir. KKTC’nin hak ve menfaatlerini bu üç adayın koruyabileceğini düşünüyorum.

Cemal Yıldız (Yeniboğaziçi )
Bana göre KKTC topraklarında iyi bir Cumhurbaşkanı olunması gibi bir seçenek yoktur. Günün sonunda KKTC topraklarının bütünlüğü hak ve menfaatleri korunamadıktan sonra birinin Cumhurbaşkanı olup olmaması çok da enstantene bir durum değil. 5’nci Cumhurbaşkanı kim olur bunu bilemem ama umudumun olmadığını söyleyebilirim. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

MUMİNLERDEN , NEFRET EDEN VE ALEYHLERİNDE ÇALIŞAN REŞAT AKAR VE AVANESİ,

İMANSIZ VE İBADETSİZ YAŞAYACAK ,İMANSIZ ÖLECEK VE EBEDİYYEN CEHENNEMDE YANACAK......

VE ONUN GİBİ NİCE ÜFÜRÜKTEN MEDYA MENSUBU....

GÖZE GÖZ,DİŞE DİŞ !!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473