banner564

Duyunca onlar da şaşırdı

Döviz bürosu sahibi Mustafa Tat’ın elindeki para dolu çantayı alarak kayıplara karışan İran uyruklu iki sanığa, 9’ar ay hapislik cezası verildi

  Duyunca onlar da şaşırdı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 11 Eylül 2015 akşamı döviz bürosu sahibi Mustafa Tat’ın içerisinde yüklü miktarda para bulunan çantasını kapkaç yolu ile sirkat eden İran uyruklu sanıklar Moharram Esmaelizadeh ile Behrouz Morgajer dün Gazimağuza Ceza Mahkemesi tarafından 9 ay hapse mahkum edildi.
Mahkemenin, işlenen suçun 5 yıla kadar hapislik öngördüğünü aktardıktan sonra verdiği 9 ay cezayı duyan sanıklar önce şaşırdı sonra sevindi.

İşyerinden evine kadar takip ettiler
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, sanıkların 11 Eylül 2015 tarihinde döviz bürosu sahibi Mustafa Tat’ı iş yerinden evine kadar takip ettiklerini ve evine gelerek  garaj kısmında aracından inmesine müteakip Tat’ın elinde bulunan ve içerisinde 128 bin 115 TL, bin 890 Euro, 4 bin 800 dolar ve 2 bin 700 sterlin olan para çantasını kapkaç yolu ile sirkat ederek kullanımlarındaki araç ile olay yerinden ayrıldıklarını anımsattı.
Sanıkların ilk önce kaçmak amacı ile Ercan Devlet Havalimanı’na gittiklerini ancak burada polisi görmelerine müteakip hızla kaçtıklarını ve paraları yakınlarda bulunan bir bölgeye gömdüklerini anlatan Soyer, zanlıların 14 Eylül 2015 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Bu tür suçlar toplumda huzursuzluğa yol açar
Sanıkların işlemiş olduğu suçun 5 yıla kadar hapislik öngören ciddi bir suç olduğunu belirten Soyer, bu tür suçların toplumda tedirginlik ve huzursuzluğa yol açtığını dile getirdi. Bu tür suçlara ibret verici ve suç işlemeye meyilli olanları caydırıcı nitelikte bir ceza verilmesi gerektiğini vurgulayan Soyer, sanıkların suçu işledikten sonra ülkeden kaçmaya çalışmalarının ve paraları saklamalarının ağırlaştırıcı faktörler olduğunu söyledi.

Müştekinin şikayeti devam ediyor
Müştekinin de şikayetinin devam ettiğini belirten Soyer, sanıklara kamu menfaati gereği hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti. 
Sanıklar lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduğunu söyleyen Soyer, özellikle sanığın cezasını ülkesi dışında çekeceğini ve müştekinin olay esnasında vücut bütünlüğüne bir zarar gelmediğini de göz önünde bulundurarak sanıkları 9’ar ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473