banner564

Ecevit’in mirası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdık” dedi

Ecevit’in mirası
banner598
   Türkiye’de 1 Kasım erken genel seçimleri için propaganda faaliyetleri yoğunlaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Harekatı’nın Başbakanı Bülent Ecevit’in, Kıbrısla ilgili bir sözünü öne çıkardı. Kılıçdaroğlu “Biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazduık” diyerek, bu kültürün Ecevit’ten alındığını söyledi.
   Antalya’daki konuşması sırasında İngiltere’nin eski Başbakanlarından Churchill’in bir sözünü de anımsatan Kılıçdaroğlu şöyle dedi:
   “Rahmetli Ecevit derdi ki 'Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık.' Milliyetçilik budur. Biz bu kültürü Evevit’ten aldık. Yine Churchill'e sormuşlar 'İngiltere'nin dostu var mı?' diye. 'İngiltere'nin dostu değil, çıkarları vardır' demiş. Evet bizim de ülkemizin çıkarları vardır, biz çıkarlarımızı savunmak zorundayız."
 
"İradeye saygı istiyoruz"
   Herkesin her şeyi cumhuriyete borçlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Başımızda bir sultan, diktatör istemiyoruz. Halkın iradesi var, iradeye saygı istiyoruz biz" dedi.
   Kılıçdaroğlu, taşımalı sisteme son vereceklerini ifade ederek, "Çocuklarımıza çağdaş, uygar adam gibi eğitim vereceğiz. Biz bunu söyleyince hemen diyorlar ki 'Siz İmam Hatipleri kapatacaksınız.' Onların bilmediği ama bizim çok iyi bildiğimiz bir şey var, İmam Hatip okullarını kuran zaten Cumhuriyet Halk Partisi, niye kapatsın. Orada okuyan çocuklar da bizim çocuklarımız. O çocukların da kaliteli, nitelikli eğitim almasını istiyoruz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "İran üniversitelerinin bilimsel yayın sayısı Türkiye üniversitelerini geçti. Hepimizin oturup, düşünmesi lazım. YÖK denen bir belanın üniversitelerimizin üzerinde nasıl bir baskı aracı olduğu bilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.
Yurt sorununu çözeceğini, gençler için yasak olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "Siz bizden daha iyi yetiştiniz, dünyayı bizden daha iyi okuyorsunuz. Bakınız siz yaptığınız esprilerle bir diktatöre diz çöktürdünüz bu ülkede. O nedenle biz gençlerimizle gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473