banner564

Eğlence zehir oldu

Yeni yıl yemeğine giden Gazimağusa Hastanesi personelinden 35’i hastanelik olurken, sebzelerde ‘ilaç kalıntısı’ bulunabileceği belirtiliyor

Eğlence zehir oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa bölgesinde bir restoranda geçtiğimiz Cuma akşamı personel için düzenlenen yılbaşı yemeğine katılan yaklaşık 200 kadar hastane personelinin 35 tanesi hastanelik oldu. Hastanenin acil servisine önceki gün ve dün toplamda 35 kişi karın ağrısı, kusma ve ishal şikayeti ile başvurdu.
Hastaneye başvuran personellerin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği öğrenilirken, konu ile ilgili olarak Temel Sağlık Hizmetleri inceleme başlattı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre gecede zehirlenen 35 kişinin yedikleri ortak yiyecekler olan yengeç ayağı, mantar veya salatadan zehirlenme ihtimallerinin olduğu, daha çok ise salatadan şüphelenildiği öğrenildi. 
Salatadaki sebzelerin iyi yıkanmadığından dolayı üzerindeki tarımsal ilaçların zehirlenmeye neden olabileceği üzerinde duruluyor.

Yemekler çok güzeldi ama...
Yemeğe katılıp zehirlenen bazı personeller yemeklerin güzel olduğunu ve çok beğendiklerini söyleyerek yaşadıklarına bir anlam veremediklerini söyledi. Temel sağlık hizmetleri dairesinin birkaç gün içerisinde konuyu kesinleştirmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473