banner564

Ekimde açılacak

Girne’deki “Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Projesi” ile ilgili çalışmaların sonuna gelindi

Ekimde açılacak
banner598
Girne Belediyesi’nin sokak hayvanları için hazırladığı, “Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Projesi” ile ilgili çalışmaların sonuna gelindi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi tarafından belediyeye tahsis edilen 10 dönüm arazi içerisine inşa edilen barınağın açılışının Ekim ayında yapılması planlanıyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyeden teknik ekiple birlikte barınak inşaatını yerinde inceledi. Güngördü, barınağın ekipman eksikliğinin de tamamlanmasının ardından hizmet vermeye hazır olacağını söyledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Projesi’nde; hayvan aktivite alanları, misafirlerin hayvanlarla birlikte zaman geçirebileceği aktivite alanı, çocuk oyun parkı, idari bina, klinik ve ameliyathane, kafeterya, mutfak, 20 araçlık park yeri, bekçi odası, duş, tuvalet bulunduğunu belirtti.
Güngördü, barınağın belediye denetiminde olacağını belirterek, uzman ve gönüllülerden de yardım alacaklarını dile getirdi.
Girne Belediyesi’nin yıllardır Arapköy’deki hayvan barınağına katkı yaptığını belirten Güngördü, okullarda ise hayvan sevgisi ve bakımı konusunda yapılan çalışmalara da katkı koyduğunu sözlerine ekledi.

Girne’ye Dr. Fazıl Küçük anıt heykeli 
Öte yandan Girne girişi yonca dönel kavşağı üzerine Dr. Fazıl Küçük Anıt heykeli yapılıyor.
İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, heykel, İçişleri Bakanlığı ve Girne Belediyesi işbirliğinde Girne girişi yonca dönel kavşağı üzerine yapılacak.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 11 yıldır üzerinde çalışılan bir proje olan Kıbrıs Türk Tarihinin en önemli liderlerinden olan Dr. Fazıl Küçük’ün anıt heykeli projesini hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.
Proje 124,300 TL’ye mal olacak ve kaideler üzerine oturtulacak 4 metre yüksekliğinde anıt heykelden oluşacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474