banner564

İhracat vizyonu

Bakan Atun, kooperatifçiliği geliştirerek özellikle yerel ve yöresel ürünlerin üretim, sanayileşme, dağıtım, pazarlamasını yapacaklarını belirtti

İhracat vizyonu
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası(KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, TEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, KTEZO Çıraklık Okulu yetkilileri ve zeytin Üreticileri Kooperatifi yöneticilerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde ilk sözü alan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’a bugüne kadar gösterdiği işbirliği için teşekkür etti. Kanber, gündemlerinde yer alan konuları istişare etmek için Bakan Atun’u ziyaret ettiklerini söyledi. Kanber TESKOMB’un Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile yaptığı protokolden kendi üyelerinin de faydalanmasını arzu ettiklerini söyledi.
Kanber ayrıca KTEZO, bakanlık ile birlikte ortak paydalar üzerinde anlaşıp hazır hale gelen Esnaf Odaları değişiklik yasa tasarısının ivedilik ile meclise sevki konusunda görüş alış-verişinde bulunacaklarını söyledi.

Atun: Aşama aşama ilerliyoruz
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’da kabulde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak ortaya koydukları vizyon doğrultusunda aşama aşama ilerlendiğini 2015 yılında kapasite artırılması ve sonrasında kümelenme çalışmalarının tamamlandığını şimdi ise yeni bir safhaya geçildiği söyledi.
Atun, Esnaf ve Sanatkarlar Odasıdeğişiklik Yasa tasarısının meclisin açılması ile birlikte meclisin gündemine gelmesi için bakanlık olarak ivedilik isteyeceklerini söyledi. Atun “ değişiklik yasasının oluşumunda zaten bizim belirlediğimiz vizyon doğrultusunda oda gerekli çalışmaları tamamlamış ve ilgili değişiklik yasasını bize sunmuştu. Biz yasal düzenlemelerin uygunluğu için değişiklik yasasını başsavcılığa ilettik ve onların görüşlerinin ardından meclise sevkini meclisin açılması ile birlikte yapmış olacağız” dedi.

“KTEZO üyeleri de kredilerden faydalanabilecek”
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak esnafın üretimini arttırabilmesi adına Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye cumhuriyetinin ilgili oda ve birlikleri ile birlikte hareket ettiklerini anlatan Bakan Atun, “TESKOMB ile imzalanan protokolün tüm esnafa ulaşabilmesi bizim için çok önemlidir. Bu bağlamda KTEZO üyeleri de öncelikli olarak kredilerden faydalanabilecek” dedi.
Bakan Atun, ülkede oluşturmayı hedefledikleri üretici kooperatifçiliğinin gelişerek özellikle yerel ve yöresel ürünlerin üretim, sanayileşme, dağıtım, pazarlanması ve ihracat vizyonu olduğunu söyledi. Kıbrıs’ın geleneği haline gelmiş zeytinin üretiminin arttırılması, ürünün toplanması ve sonrasında zeytinyağının elde edilmesi ile birlikte şişelenme ve satışı konusunda da projeler üreterek kooperatifler üzerinden üreticinin desteklenmesi adına yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını söyledi. Atun “bu yılki zeytin hasatının da teşvik edilmesi adına Kooperatifimiz zeytin üretimi ile birlikte çalışmalarımıza devam edecek.
Atun son olarak da “ülke olarak tek bir hedefe kilitlenmemiz gerekiyor. O da üretimi artırıp istihdam olanakları oluşturmak ve halkın refah seviyesini yükseltilmesi için çalışmaktır. Bunun içinde ben değil biz mantığı ile hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473