banner564

Rum tarafından getirmiş

Polise, “Uyuşturucuyu Girne’de bir şahıstan aldım” diyen Nihat Arbak’ın doğruyu söylemediği anlaşıldı

 Rum tarafından getirmiş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Narkotik Şube ekipleri tarafından geçtiğimiz Pazar günü,  bir ikametgaha düzenlenen operasyon sonucunda tasarrufunda 3 gram bonzai ele geçirilen  Nihat Arbak, dün ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı
Mahkemeye meseleyi anımsatan  Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 24 Eylül 2017 tarihinde aldıkları bir bilgi ışığında zanlı Nihat Arbak’ın ikametgahına operasyon düzenlediklerini söyledi. 
Operasyon sırasında zanlının, tasarrufunda bulundurduğu 3 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu içeren sigarayı tuvalet kısmından atmaya çalıştığı esnada tespit edildiğini belirten Türe, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini ifade etti. 

Girne’den değil Güney’den almış
Türe, zanlının ilk gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi Girne’den başka bir şahıstan aldığını söylediğini, ancak yapmış oldukları soruşturma neticesinde, zanlının bu beyanının gerçeği yansıtmadığını belirlediklerini aktardı.
Zanlının da bunun üzerine ikinci bir ifade vererek, konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ithal ederek, ilk ifadesinde aldığını söylediği kişiye aslında kendisinin uyuşturucu madde verdiğini itiraf ettiğini anlatan Türe, zanlının yeni vermiş olduğu gönüllü ifadenin teyidinin yapılacağını belirterek, mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, soruşturma maksatlı 1 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474