banner564

O da başaramadı

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda 3 yıl önce bayrağı Downer’den alan Eide, Perşembe günü Ledra Palace Otel’de veda partisi veriyor

O da başaramadı
banner598
Raif DOĞRU
   Kıbrıs sorununun çözümünü başaracağı inancıyla 3 yıl önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin özel danışmanı olarak göreve başlayan Norveçli siyasetçi Espen Barth Eide, önümüzdeki Perşembe akşamı Ledra alace otelde veda partisi düzenleyip, ardından ülkesine gidecek.
   Kıbrıs bayrağını, Avustralya’nın Dışişleri eski bakanlarından Alexander Downer’den teslim alan ve “BM’nin son denemesidir” diyerek göreve başlayan Eide, 3 yıllık uğraşa rağmen diğer tüm özel danışmanlar gibi Kıbrıs’ı birleştirmeyi başaramadı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Perşembe günü saat 19.30 ile 21.30 arasında Lefkoşa’nın sınır bölgesindeki Ledra Palace otelde veda resepsiyonu düzenleyecek olan Eide, BM üst düzey görevlileri, Barış Gücü subayları ve yabancı büyükelçilerine davetiye gönderdi.
   Eide’nin son kez adaya geleceği ve resepsiyon sonrasında ülkesi Norveç’e dönerek, Eylül ayındaki seçimler için çalışmaya başlayacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473