banner564

Elazığ’da toprağa verilecek

Kumsal’da, ailesi Rum çeteciler tarafından banyoda şehit edilen emekli Tuğgeneral Nihat İlhan hayatını kaybetti

Elazığ’da toprağa verilecek
banner598
Lefkoşa'nın Kumsal bölgesinde ailesi Rum çeteciler tarafından banyoda şehit edilen emekli Tuğgeneral Nihat İlhan, önceki gün hayatını kaybetti.
24 Aralık 1963’te Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde o dönemde binbaşı rütbesinde olan Nihat İlhan'ın üç evladı Kutsi, Murat, Hakan ve eşi Mürüvvet Rum çeteciler tarafından şehit edilmişti. Banyo katliamı olarak bilinen olayda ailesini kaybeden emekli Tuğgeneral İlhan, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İlhan, yarın Elazığ'da toprağa verilecek.  

Hükümeti temsilen Dürüst katılacak
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla, önceki gün hayatını kaybeden Tuğgeneral Nihat İlhan’ın cenazesine hükümeti temsilen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst katılacak. 
Verilen bilgiye göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, hükümeti temsilen, Kıbrıs Türk tarihine Kanlı Noel olarak geçen “banyo katliamı”nda 3 çocuğunu ve eşini 24 Aralık 1963’de kaybeden, hafızalara “Binbaşı Nihat” olarak kazınan Tuğgeneral Nihat İlhan’ın Elazığ’da bugün düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere KKTC’den ayrıldı.
Bakan Dürüst Tuğgeneral Nihat İlhan’ın ailesine Başbakan Hüseyin Özgürgün’nün taziye mektubunu da iletecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474