banner564

Elcil: Duruşumuz objektif

KTÖS, Yüksek İdare Mahkemesi’nin 20 müdürün terfilerinin iptaliyle ilgili aldığı karara saygı duyduğunu açıkladı

Elcil: Duruşumuz objektif
banner598

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkilileri  dün, müdür terfilerinin iptali konusunda bir basın toplantısı düzenledi. KTÖS yetkilileri, Yüksek İdare Mahkemesi’nin 20 müdürün terfilerinin iptaliyle ilgili aldığı karara saygı duyduğunu, ancak adaletin geç tecelli etmesinden rahtsız olduklarını belirtti.

Mahkemenin verdiği kararın müdürlerin görevlerindeki başarısı ya da başarısızıyla ilgili olmadığını vurgulayan sendika yetkilileri, Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının sadece sınavla ilgili olduğunu kaydetti.

Söz konusu sınava 370 kişinin girdiğini ve sınava giren tüm öğretmenlerin mağdur olduğunu söyleyen KTÖS yetkilileri, müdürlerin 2 buçuk yıldır terfi aldıkları okullarda görev yaptığına dikkat çekti, mahkeme kararı sonrasında ana ve ilkokullarında 37 yönetici açığı oluştuğunu belirtti.

 

Sağer: Dava açacağım

Basın toplantısında söz alan ve mağdur olduğunu dile getiren Dörtyol İlkokulu emeli müdiresi Ayşe Sağer, kendisinin yaş hadddinden dolayı emekliye ayrıldığını ifade ederek, bu durumu yaratanlara maddi ve manevi dava açacağını, KTÖS’ün arkasında olduğunu belirtti.

Sağer, “Diğer arkadaşlar da gelsin haklılığımızı birlikte savunalım” dedi.

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, 3 Nisan 2011’de müdür terfileriyle ilgili yapılan sınavda şaibe olduğunu düşünen ve terfi alamayan 5 öğretmenin Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurduğunu anımsatarak, davanın 2 buçuk yıl sonra sonuçlandığını belirtti.

Konuşmasında mahkemenin kararına ve gerekçelerine değinen Güven Varoğlu, bu karara tarafsız baktıklarını ifade ederek, “Sendika olarak terfi alan ya da alamayan arkadaşlarımız arasında ayrım, haklılıkları veya haksızlıkları konusuna yorum yapmadık” dedi.

Basın toplantısında söz alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, şaibeli bulunan sınavla ilgili süreci en başından beri takip ettiklerini ve olaya karşı objektif bir duruş sergilediklerini kaydederek, “Birileri söylediklerimiz değil, söylemediklerimiz üzerinden politika yapıyor, sendikaya, sendikanın kişiliğinde şahsıma saldırıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474