banner564

Eleştirilere cevap verdi

Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen aşamayı değerlendiren Akıncı, attıkları her adımda vicdanına ve Kıbrıs Türk halkına karşı sorumluluğu bulunduğunu belirtti

Eleştirilere cevap verdi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen aşamayı değerlendirerek, yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Attıkları her adımda iki şeye karşı sorumluluğu bulunduğuna işaret eden Akıncı, "Attığımız her adımda iki şeye karşı sorumluluğumu bir an için olsun aklımdan çıkarmıyorum: Vicdanıma ve halkıma karşı sorumluyum" dedi.
 Cumhurbaşkanı Akıncı dün yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta kararlı duruşlara ihtiyaç duyulan son safhaya ulaştıklarını vurgulayarak, “Tüm ilgili tarafların olumlu katkılarıyla eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşanacak bir ada yaratmak mümkündür” dedi.
Bu çerçevede henüz sonuçlanmamış ayrılık noktalarının da, gerçekçilik ve makuliyet ölçüleri içinde kalınarak uzlaştırılması gerektiğini kaydeden Akıncı, “Bu noktaya ulaşabilirsek, son söz elbette referandumda her iki topluma ait olacaktır. Ancak henüz o noktada değiliz. Her iki toplumun ve özellikle örgütlü kesimlerinin de desteğiyle bu sonuca ulaşabiliriz. Haksız geçici çıkarlar yerine, her iki toplumun uzun vadeli gerçek yararlarını gözetecek bir anlayış içinde hareket etmek gelecek kuşaklara karşı borcumuzdur” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 07:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474