banner564

Emekçiler 2 günlük yoruldu

Hükümetin aldığı ‘Kapatma’ kararı sonrasında marketlerde izdiham, benzincilerde araç kuyruğu oluştu

Emekçiler 2 günlük yoruldu
banner598

Ömer KADİROĞLU

Ülkede dün 1 Mayıs izdihamı yaşandı. Market ve benzin istasyonlarının bugün kapalı olması nedeniyle dün akşam geç saatlere kadar alış veriş çılgınlığı oldu. Öğlen saatlerinde başlayan alış verişler akşam geç saatlere kadar sürdü. Büyük marketler hıncahınç dolarken, en çok mangal için gerekli olan et, kömür, sebze alındı. Benzin istasyonları da gece geç saatlere kadar dolup taştı.
Yoğun alış veriş turları nedeni ile ülkenin birçok yerinde trafik sıkışıklığı da yaşandı. 
Yaşanan yoğunluktan en çok etkilenen ise market ve benzin istasyonu çalışanları oldu. Bazı çalışanlar, normal günlerden üç hatta dört kat fazla bir yoğunluk yaşandığını belirterek, “Bu yorgunluğun üzerine herhalde 1 Mayıs’ı uyuyarak geçireceğiz. Hükümetin verdiği tatilin pek hayrını göremeyeceğiz” dedi.

Manavoğlu: Karar pek sağlıklı değil
HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da alış verişe çıkanlar arasındaydı. Manavoğlu, birçok akrabasının doğum gününün Mayıs ayına denk geldiğini, 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilini değerlendirerek toplu bir doğum günü kutlaması yapacaklarını söyledi. Manavoğlu, bu nedenle alış verişe çıktığını söyledi.
Manavoğlu, 1 Mayıs nedeni ile marketlerin kapalı olması yönündeki çalışma Bakanlığı’nın kararına ilişkin ise, “Her sektörde tatil olacaksa yerinde olur ancak sadece bazı sektörler için geçerli olacaksa pek sağlıklı değil” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473