banner564

‘En mutlu geceyi berbat etti’

Düğünde toplanan paraları çalmak için gelinle, damadın evine giren, ancak amacına ulaşamayan Musa Sabahyıldızı 18 ay hapis yatacak

‘En mutlu geceyi berbat etti’
banner598
Zorkun TAŞER

Güzelyurt Belediye Parkı'nda gerçekleşen düğünlerinin ardından  Mustafa ve Zalihe Günsel çifti, başlarına gelecek talihsiz olaydan habersiz mutlu bir şekilde evlerine gitti.  Sabah 04.20'de yatak odasına giren yüzü kar maskeli Musa Sabahyıldızı, düğünde toplanan paraları çalmaya yaltendi. Bu sırada uyanan damat Mustafa Günsel ile hırsız arasında boğuşma yaşandı. Yatak odasında başlayıp balkona kadar süren boğuşma sırasında damadın ayağı kırıldı. Sabahyıldızı ise kayıplara karıştı. Damat Mustafa Günsel'in verdiği ifade doğrultusunda araştırmalarını derinleştiren polis, şüpheli görülen Musa Sabahyıldız'ı tutukladı. Polis, Sabahyıldız'ın üzerinde  darp izleri yanında yüzüne taktığı kar maskesini de evinde buldu. 

Ağır hapis cezası
Musa Sabahyıldızı dün çıkarıldığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunayın huzurunda görüşülen karar duruşmasında oy birliği ile sanığın 18 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.
   Kararı Başkan Güran okudu. Kararda sanık Sabahyıldızı lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini söyleyen Güran sanığın “paraya çok ihtiyacım vardı bu nedenle yaptım” söyleminin kabul edilemez olduğunu, kimsenin başkasının mülkiyet hakkını ihlal etmeye hakkının olmadığını söyledi. 
   Başkan Güran, sanığın yeni evlenen bir çiftin en mutlu gecesini kötü anlamda unutulmaz kıldığına da değinerek, suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığın 18 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474