banner564

“En önemli öncelik bu”

DEV-İŞ ile PEO, liderlere; müzakerelere derhal yeniden başlamaları çağrısında bulundu

“En önemli öncelik bu”
banner598
DEV-İŞ ile PEO, “Kıbrıs sorununun çözümünün, ülkenin ve halkın yeniden birleşmesinin” en önemli ortak öncelikleri olmaya devam ettiğini vurguladı. 
DEV-İŞ’ten verilen bilgiye göre, PEO ve DEV-İŞ Yürütme Kurulları PEO Merkezi’nde bir araya geldi.
Görüşmede, 2016 yılı için üzerinde anlaştıkları ortak faaliyetler programının yaşama geçiriliş sürecinin değerlendirmesi yapıldı ve 2017 yılı ortak faaliyetler programının çerçevesi üzerinde anlaşıldı.
İki örgüt, görüşmede, Kıbrıs müzakere süreci ve Kıbrıs’taki emekçilerin sorunları yanında bölgedeki göçler, dünyadaki emekçilerin karşı karşıya olduğu sıkıntılar, ülkelere müdahaleler, savaşlar, göçmen ve mülteci sorunları, AB’deki kemer sıkma politikalarını da ele aldı. 
Küresel ekonomik kriz ve sonuçlarının, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk emekçilerin sınıfsal çıkarlarının ortak olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, “bu koşullarda ülkenin bölünmüş bir durumda olmaya devam ettiği sürece çalışanların haklarının güvence altında olamayacağı” savunuldu.
Açıklamada, iki örgütün 2016 yılında yaşama geçirdiği ortak faaliyetler programıyla ilgili bilgiler de paylaşılarak, başarılı bir dönemden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473