banner564

En ucuzu 35 lira

4 tarafı denizle çevrili adamızda balık fiyatları cep yakıyor

En ucuzu 35 lira
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Dört tarafı denizle çevrili bir ada ülkesi olmamıza rağmen balık fiyatları cep yakıyor. 
Fiyatlardan dolayı Omega 3 açısından oldukça zengin, insan sağlığı için çok yararlı olan balık fazla tüketilemiyor.
   Uzmanlar, sağlık açısından balığın haftada en az iki kez tüketilmesi önerse de vatandaşların önemli bir kısmı haftada bir kez olsun sofrasına deniz ürünü koyamıyor.
   Levrek kilosu 35 liradan satılırken, çipuranın fiyatı 40 TL’yi buluyor. Alabalık 35 TL, kalamar 75 TL, mercan 40 TL’den satılıyor.
   Diyalog’a konuşan vatandaşlar,  balığın insan sağlığı açısından faydalarını bildiklerini ancak fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çok fazla tüketemediklerini söyledi. Kimisi hafta bir kimisi iki haftada bir kimisi de ayda bir balık alabildiğini ifade etti.


Vatandaş ne dedi…? Vatandaş ne dedi…?

Aygün Gökman:
Balığın faydalarının çok olduğu herkesçe biliniyor. Zihne ve kalp sağlığına çok büyük faydaları var.  Omega 3 açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Balık çok sık olmasa da tüketiyorum. Fiyatlar ada ülkesi olmamıza rağmen çok pahalı. Pahalı olması nedeniyle de çok fazla tüketemiyoruz. Ayrıca fiyatından dolayı kilo ile değil tane ile alıyoruz. 

Leyla Karataş:
Balığın faydalı ve vitamin deposu olduğunu biliyoruz.  Zaten bunu uzmanlar da söylüyor. Balık fiyatları biraz pahalı bu nedenle sıklıkla tüketmiyoruz. Balığı soframıza haftada bir bazen iki haftada bir bazen de daha uzun süre geçtikten sonra koyuyoruz. İnsan sağlığına çok faydalı olan balığın pahalı olması birçok kişinin tüketememesine neden oluyor. Umarım bu konuda bir şeyler yapılır. 

Barış Arslantaş:
Balığı haftada bir gün mutlaka soframızda bulunduruyoruz. Kıbrıs’ta deniz balığını bulmak pek mümkün olmadığı için yerli çiftlik balıkları tüketiyoruz. Adada yaşamamıza rağmen fiyatlar çok fazla ancak çocuğum olduğu için Omega 3 deposu olan balığı haftada bir mutlaka tüketiyoruz.

Turgay Konaç:
Balık insan sağlığına son derece faydalı bir besin kaynağıdır. Ben pek fazla sevmediğim için yemiyorum ancak eşim sevdiği için tüketiyoruz. Ada ülkesi olmamıza rağmen balığın fiyatı çok yüksek. Yüksek fiyatlara alışsak da Omega 3 açısından zengin olan balığın ucuzlayarak cebe de faydalı olmasını diliyoruz.

Ali Nur:
Balık çok besleyici ve sağlık açısından çok önemli bir ürün… Ancak ada ülkesi olmamıza, etrafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen balık fiyatlar çok yüksek. Bu nedenle sadece ayda bir balık tüketebiliyoruz. Çipura balığı tercih ettiğimiz balıklardandır. Ayda bir kez gidip eşimle birlikte bir restoranda balık yiyiyoruz.

Mustafa Önder:
Balığın insan sağlığına çok faydası var. Omega 3 açısından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Balığı haftada üç kez tüketiyorum. Denizlerle çevrili bir ülke olmamıza rağmen balık fiyatları çok fazladır. Faydası nedeniyle tüketiyoruz ancak fiyat biraz daha makul olsa herkes tüketebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473