banner564

Endişeler paylaşıldı

KTOEÖS, eğitim politikaları konusunda başlattığı ziyaretlerin ilkini TKP Yeni Güçler’e gerçekleştirdi

Endişeler paylaşıldı
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), milletvekilliği seçimleri öncesi eğitimle ilgili politikalarını görüşmek amacıyla siyasi partilere ziyaret başlattı. İlk ziyareti TKP Yeni Güçler’e yapan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve bazı yönetim kurulu üyeleri, TKP Yeni Güçler Sekreteri Sonay Adem ve diğer parti yöneticileriyle görüştü.
Sonay Adem, görüşmede yaptığı açıklamada, ülkede muhafazakar bir toplum yaratma yönünde politika uygulanmasına karşı duracaklarını söyledi. Adem, hükümette yer almaları durumunda, 2011’de hayata geçirilen kamu çalışanlarının maaşlarını düzenleyen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın (47-2010) kaldırılmasının “ana gündem maddelerinden bir tanesi” olacağını belirtti.
Bahse konu yasanın KKTC’deki kamu çalışanlarının maaşlarını Türkiye’deki kamu çalışanlarının çok gerisine götürdüğünü kaydeden Adem, bunun kabul edilemez olduğunu, KKTC’nin ekonomik ve sosyal yapısının kendine özgün şartlara göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Eylem: Laiklikten uzaklaşılıyor
Selma Eylem ise KKTC’de temel eğitimin Türkiye’deki temel eğitimle paralel yürütüldüğünü, temel eğitime milli ve dini unsurlar dahil edilerek demokratik ve bilimsel eğitim anlayışından her geçen gün uzaklaşıldığını söyledi. Eylem, aynı zamanda “toplumun çağdaş ve laik yapısını dönüştürme çalışmalarının gündemde” olduğunu savundu.
“Dini ideolojinin eğitim aracılığıyla toplum mühendisliği için kullanılması gündemdedir”  diyen Eylem, İlahiyat Koleji, Din İşleri Yasası, Çanakkale’ye öğrenci ziyaretleri, dini kurslarla toplum mühendisliğinin KKTC’de de denenmeye başlandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474