banner564

Engelsiz Evi inşa edilecek

Avrupa Komisyonu’nun düzenlediği etkinlikte konuşan Bakan Akansy, Kuzey Kıbrıs’ta 4 bin 156 engelliye nakdi yardım yapıldığını belirtti

Engelsiz Evi inşa edilecek
banner598
Avrupa Komisyonu, “Avrupa Engelli Bireyler Günü” dolayısıyla “Tüm Bireyler için Engelsiz Erişim” konulu panel düzenledi.
Lefkoşa’da Bedesten’de yer alan panelde Avrupa’yı engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirmenin AB’nin engellilere yönelik genel stratejisindeki kilit bölüm olduğu vurgulandı.
Panelde engelli bireylerin erişilebilirliğine yönelik olarak erişimle ilgili konular ve karşılaşılan zorluklar, tavsiyeler, kısa ve uzun vadeli projeler, engelli bireylerin erişim haklarıyla ilgili AB politikası ve AB emsalleri ile engelli bireylerin Kıbrıs Türk toplumuna dahil edilmesiyle ilgili örnekler gündeme getirildi.
Panelin açılış konuşmalarını Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis ile İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy yaptı.

Engelsiz evi inşaat aşamasında
Bakan Asım Akansoy konuşmasında, kayıtlı engelli sayısının 5 bin 187; kamuda ve özelde istihdam edilmiş engelli sayısının 528 olduğunu ve 4 bin 156 engellinin de nakdi yardım aldığını söyledi.
Akansoy, aile bakımını kaybetmiş engellilerin her türlü donanıma sahip olarak yaşamalarını sağlamak ve bakım ile rehabilite hizmetlerine erişebilirliklerini artırmak için hazırladıkları “Engelsiz Yaşam Evi”nin şu anda inşaat aşamasında olduğunu belirtti. Akansoy, Engelsiz Yaşam Evi’nin engelli bireylerin yatılı olarak kalabilecekleri güvenli bir yuva olacağını da ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından eğitim uzmanı Osman Adıkutlu, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Çelen Çağansoy, Gönyeli Belediyesi Engelsiz Kent Birimi Sorumlusu Merter Refikoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge sunumlar yaptı.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis konuşmasında, panelin çok doğru bir zamanda hazırlandığını kaydetti ve engelli bireylerin toplumsal yaşamları ve çalışma hayatlarıyla ilgili ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474