banner564

EOKA andı

Anastasiadis “işgal ordusunun kalmasını, garantileri ve işgal altındaki vatanımızın Türkleşmeye devam etmesini kabul etmeyeceğiz”dedi

EOKA andı
banner598
   Baf’ın, Hloraka köyünde yeni bir EOKA büstünün açılış törenine katılan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin kabul edemeyeceği birçok şart ileri sürdü.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “hiç kimse, işgal ordusunun kalmasını, garantileri, ülkemizin bir parçasının kesin kaybedilmesi tehlikesiyle, işgal altındaki vatanımızın Türkleşmeye devam etmesini kabul etmeyecek” dedi.
   Tarih ve bunu teşkil eden derslerin, herkesin dinamiklerini birleştirmesi yönünde olduğunu ifade eden Anastasiadis, ortak hedefin, Ulusal Konsey kararları çerçevesinde 19 Eylül 2009’da belirlendiğini söylerken; 1977-79, 2006 ve 2014 yılındaki anlaşmalara da atıfta bulundu.
   Anastasiadis, bazı kişilerin dile getirdiği iki bölgeli, iki toplumlu federasyonun en ideal yönetim şekli olmadığı şeklindeki görüşlerini paylaştığını ancak bunun kaçınılmaz zorunluluk olduğunu, ayrıca bunun aksini önerenlerin, sonrasının ne olacağının sonuçlarını hesaplaması gerektiğini ifade etti.
Anastasiadis, iki bölgeli, iki toplumlu çözümün dayalı olmasını arzuladıkları zemini teşkil eden AB normlarının, ilke ve değerlerinin, AB unsurlarının ilk kez değerlendirildiğini belirtti.
    Açıklaması sırasında Anastasiadis, çözümsüzlüğün, Türk ordusunun kalmasının ve “kolonizasyonun devam etmesinin” sonuçlarının neler olacağı sorusunu da sordu.
   Anastasiadis ayrıca; “AB’ye katılım ilk zaferdi, ikincisi ise AB’nin Kıbrıs sorununa müdahil olması olurdu” ifadesini kullanırken, bunun, herkesin işbirliğiyle sağlanmasının başarıldığını, herkesin kabul ettiği bir müdahillik olduğunu, Kıbrıslı Türklerin de bunların temel ilkeler olması gerektiğini reddetmediğini savundu.
   Simerini gazetesine göre Anastasiadis konuşmasında ayrıca onurlu bir çözüm istediklerini de ifade etti.
   Anastasiadis, iki toplumun, endişelerini görmezden gelmeyecek bir çözümün bulunması gerektiğine de atıfta bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474