banner564

Ercan’da oturma eylemi yapıldı

Dev-İş ve Emek-İş, CAS’tan 13 kişinin işten durdurulmasını protesto etti

Ercan’da oturma  eylemi yapıldı
banner598
Emir ERTORUN
Dev-İş ve Emek-İş, Ercan Havaalanı'da hizmet veren Cyprus AirPort Services'te (CAS) 13 kişinin işten durdurulmasını protesto etti ve oturma eylemi yaptı.
CAS önünde yer alan protesto eyleminde CAS Yönetim Kurulu ve müdürü istifaya çağrıldı.
Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek burada yaptığı konuşmada, "Öfkemiz çok büyük" dedi ve CAS'ta sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi hakkını korumak için burada olduklarını kaydetti.
CAS'ın yaklaşık 120 çalışanı olduğunu, yüzde 50 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, yüzde 50 de İnkişaf Sandığı hissesi bulunduğunu ifade eden Felek, kamu kurumunda çalışan bu insanların sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi hakkının elinden alındığını savundu.
Felek, CAS Yönetim Kurulu’nun yaptığı bir toplantıda 40-45 kişinin durdurulması kararı aldığını ancak şimdi ilk etapta 13 kişinin işten durdurulması kararının eline ulaştığını ifade ederek, "Bunu kabul etmiyoruz. CAS çalışanları mağdur ediliyor buna izin vermeyeceğiz. Bizi greve zorluyorlar, CAS'ı özele devretmek istiyorlar, ama bu işin karşısında ölüm de olsa duracağız, ölümüne bu yolu yürüyeceğiz. Çalışanların haklarını koruyacağız" diye konuştu.
Emek-İş Başkanı Koral Aşam da, CAS çalışanlarının haklarının yıllardır budandığını, özellikle KTHY'nin iflasıyla çok büyük mağduriyetler yaşadığını anlatarak, her dönemde faturanın çalışanlara kesildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından CAS çalışanlarının bir kısmı şirket önünde oturma eylemi yaparken, bir kısmı da aprondaki işleri yürüttü.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474