banner564

Erhürman: Unutulmayacak

CTP’nin kurucularından Ahmet Mithat Berberoğlu kabri başında anıldı

Erhürman: Unutulmayacak
banner598
İbrahim DİRAN
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) kurucularından ve ilk Genel Başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu, ölümünün 15’inci yıl dönümünde Karaoğlanoğlu Kabristanlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, CTP Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi ve yakınları katıldı. Anma töreninde CTP Genel Başkanı Erhürman ile Berberoğlu’nun kardeşi Atilla Berberoğlu birer konuşma yaptı.

Berberoğlu: Memleketin yücelmesi için çalıştı
Atilla Berberoğlu konuşmasında, kardeşi Ahmet Mithat Berberoğlu’nun hayatı boyunca, memleketin yücelmesi, halkın demokratik düzen ve refah içinde yaşaması için çalışan bir kişi olduğunu; CTP’nin bu maksat için, o dönemdeki karışık düzen içerisinde gençlere doğru yolu göstermek için Bereberoğlu ve arkadaşları tarafından kurulduğunu kaydetti.

Erhürman: Ödenen bedeller hatırlanmalı
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise Ahmet Mithat Berberoğlu adına düzenlenen bu törenin, kendileri açısından sadece bir anma töreni olmadığını, ülkede demokratik düzende en asgari koşulların yerleşmesi için verilen mücadelenin, ödenen bedellerin hatırlanması açısından da önemli olduğunu kaydetti. Ülkede demokrasi, özgürlük, barış ve insan hakları konusunda sağlanan ilerlemelerin temelinde, tüm CTP’lilerin emeğinin, terinin, kanının ve ödediği bedellerin bulunduğunu Erhürman, iktidar ve egemenlerin unutma ve unutturma üzerine kurulduğunu kaydetti. Erhürman, “Kıbrıs Türk resmi tarihinde Birinci Genel Başkanımızın yeri, hak ettiği yerin çok daha gerisinde yansıtılmıştır. Bu mücadeleyi verenler, bu bedelleri ödeyenler 1973 seçimlerinde haksızlıklara uğrayanlar, o haksızlıklarla karşılaşanlar sanki tarihimizde yokmuş gibi davranılmıştır” dedi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kendilerinin tarihte neler yapıldığını çok iyi bildiklerini ve unutulmasına asla izin vermeyeceklerini de vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474