banner564

Erhürman’a yanıt verdi

Tatar, “Türkiye’nin baskısıyla değil, Kıbrıs Türk Halkı’nın isteği ve desteğiyle yeni bir hükümet kuruldu” dedi

Erhürman’a yanıt verdi
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve  Başbakan Ersin Tatar, “4’lü koalisyon hükümeti, halkın desteğini kaybetmesi, kendi içinde ciddi sorunlar yaşaması, ortaya çıkan şaibeli işler ve rüşvet iddiaları sonucu yıkıldı. Yerine Türkiye’nin baskısıyla değil, Kıbrıs Türk Halkı’nın isteği ve desteği ile yeni bir hükümet kuruldu” dedi.

Tatar yaptığı açıklamada, “Sayın Erhürman, katıldığı bir televizyon programında, Perşembe günü Meclis’te hükümet programı görüşülürken bana ‘Türkiye’nin istediği hükümeti kurduk’ şeklindeki sözlerimi soracağını söyledi. Daha önce yanıt verdim, hemen tekrar vereyim ki daha fazla istismar etmeye kalkışmasınlar. Benim ne demek istediğim açıktır.  Türkiye, 4’lü koalisyon hükümeti kurulmadan önce ne istiyor idiyse, UBP-HP koalisyon hükümeti kurulmadan da onu istiyordu. Türkiye, KKTC’de ekonomik kalkınma istiyor” dedi.  
Tatar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bunun için de KKTC hükümetleri ile Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolleri imzalıyor, bunların uygulanmasını talep ediyor. Bunun olabilmesi için de buradaki hükümetlerin bu konuda kendi içlerinde bir ahenk olması lazımdır. Olmadığında ne olduğu CTP-UBP koalisyon hükümetinin KKTC’ye su getirilmesi meselesinde yaşadığı sorun nedeniyle dağılmasında yaşanmış ve görülmüştür.
Sayın Tufan Erhürman’ın bütün bunları bilmezmiş gibi benim sözlerimin çarpıtılmasından, başka noktalara çekilmesinden yararlanmaya çalışması doğru bir muhalefet şekli değildir.”

Tatar’ın ilk konuğu Azeri milletvekili
Başbakan Ersin Tatar, Azerbaycan Milletvekili, Azeri Avrupa Parlamentosu Üyesi Nagif Hamzayev'i kabul etti. 
Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Hamzayev’e heyeti de eşlik etti. 
Tatar, Azerbaycan heyetini kabulünün Başbakan olarak yaptığı ilk kabul olduğunu belirterek, bundan şeref duyduğunu söyledi. 
Tatar, Türkiye Cumhuriyeti, KKTC ve Azerbaycan'ın hep birlikte mücadeleyle daha güzel günlere kavuşacağına inanç belirtti.

Tuğgeneral Algan’dan Tatar’a ziyaret
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan’ı kabul etti
Yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Ersin Tatar’a görevinde başarılar diledi ve günün anlamına binaen anı plaketi sundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473