banner564

Erken seçim önerisi

DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Tornaritis, tüm milletvekillerinin istifasını istedi

Erken seçim önerisi
banner598
   DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis, milletvekillerinin istifa etmesi ve erken genel seçime gidilmesini önerdi. 
   Alithia “Tornaridis’ten Meclisin Dağılması Önerisi” başlıklı haberinde Tornaridis’in DİSİ meclis grubuna, kişilerin ve partilerin halkın onayına sunulması maksadıyla meclisin dağılması ve erken genel seçimlere gidilmesi ihtimalinin araştırılması, meclisin de dağılmadan önce uyumsuzluk yasasını oylaması ve karma oy önerisini incelemesi önerisinde bulunduğunu yazdı.
   Gazeteye göre DİSİ ise meclisin dağılması ve sandığa gidilmesi önerisinin Tornaridis’in şahsi önerisi olduğunu, partinin böyle bir tutumu olmadığını, böyle bir konunun parti organlarının önüne asla getirilmediğini açıkladı. 
   DİSİ Limasol Milletvekili Efthimio Diplaro ise Tornaridis’e destek verdi. Tornaridis’in önerisini geçen Perşembe günü ilettiği DİSİ meclis grubunda konuyla ilgili bazı görüşler ortaya konulduğunu söyledi. 
   Gazete bu konuda görüşü sorulan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un ise Tornaridis’in önerisini güzel ancak bütün milletvekillerinin istifasını gerektirdiği, onların da böyle bir şey yapmayacak olması nedeniyle uygulanamaz olduğunu haberine ekledi. 
   Politis haberi “DİSİ Tornaridis’in Meclis Dağılsın Önerisini Yorumladı... Şahsi Tutumudur” başlığıyla okurlarına aktarırken, Fileleftheros “DİSİ Meclis Grup Sözcüsü’nü Ortada Bıraktı... Pindaru (DİSİ): Erken Genel Seçim Tornaridis’in Şahsi Görüşü” başlığını kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474