banner564

Eroğlu: 2015 sonunda referandum

Eroğlu, Anastasiadis’in ön koşulsuz şekilde masaya döneceğini söylediğini hatırlatarak, gelinen aşamada bunun gerçekleştiğini belirtti ve yeni hedefi açıkladı:

Eroğlu: 2015 sonunda referandum
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu önceki gün Esentepe ve Çatalköy’ü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Derviş Eroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi ve Kıbrıs konusunda olası gelişmelerle ilgili bilgi verdi.
Eroğlu, seçim kampanyası süresince Anastasiadis’in ön koşulsuz şekilde masaya döneceğini söylediğini hatırlatarak, gelinen aşamada bunun gerçekleştiğini söyledi.
Derviş Eroğlu “biz önümüzü görüyoruz. Olasılıkları görecek yetenek ve tecrübemiz var. Şimdi de hedefimiz 2015 yılı sonunda referandumdur. Olmuyorsa ne yapacağımıza halkımızla birlikte karar vereceğiz. Artık belirsizlik ortadan kalkmalı. Kimsenin Rum anlaşma istemezken, uzlaşamadan kaçarken Kıbrıs Türk Halkı’nı ambargo ve izolasyon altında tutma hakkı yoktur.” dedi.
Eroğlu’na temasları sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Eğitim Bakanı ve DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Kutlu Evren ile eski milletvekili Necdet Numan eşlik etti.


“CTP dışında suçlayan yok”
Kıbrıs Türk halkının, KKTC’ye sahip çıkan, güvenilir, tecrübeli ve sabırlı bir lider istediğine dikkat çeken Eroğlu, “ben sabırlı durdum ve Anastasiadis masadan kaçtı. Kaçtı ama suçlanan yine ben oldum. Beni CTP dışında ne ABD, AB ne de başka bir ülke suçluyor” dedi. 
Eski cumhurbaşkanı Talat’ın 5 yıl müzakere masasında oturup da Kıbrıs sorununu neden çözemediğini soran Derviş Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:


Siber’e eleştiri yağmuru
Öte yandan Eroğlu, katıldığu bir televizyon programında, Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel siber ile ilgili soruları şu şekilde yanıtladı:
“O dönem üç parti kendi arasında toplandı ve en zararsız kimse onu başbakan yapalım dediler ve yaptılar. Sibel hanım 70 gün kadar başbakanlık yapmıştır ama seçim yasakları vardı. Vatandaş kendisinden bir beklenti içine girmemiştir. Sadece kendisine UBP’nin dosyalarını biraz karıştır diye bazı talimatlar vermişlerdir. Onu da becerdiğini zannetmiyorum”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473