banner564

Ertuğ: Bunları aşmalıyız

Osman Ertuğ, son ziyaretindeki açıklamaları nedeni ile Eide’nin, Güney’de neredeyse istenmeyen adam ilan edildiğine dikkat çekti:

Ertuğ: Bunları aşmalıyız
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, dün Diyalog TV’de katıldığı programda Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi.
Ertuğ, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Güney’de neredeyse istenmeyen adam ilan edildiğini söyleyerek, “Eide’ye saldırmak çözüm sürecine saldırmaktır” dedi.
Eide’nin uluslararası toplumu temsil ettiğini kaydeden Ertuğ, “Basının söylediklerini konu alarak Espen Barth Eide’ye saldırmak, sürece saldırmak anlamına gelir. Eide, Güney’de neredeyse istenmeyen adam ilan edildi. Bunları aşmamız gerekiyor” dedi.
“Önümüzde yeni bir dönem var, görüşmeler kaldığı yerden devam edecek” ifadesine yer veren Osman Ertuğ, sürecin yapıcı, yapılandırmış, sonuç alıcı ve kesin şekilde devamı için tarafların yoğun şekilde çalışması gerektiğini kaydetti.

“Masada kalarak jest yaptık”
Ertuğ, müzakerelerin askıda kaldığı 6 aylık sürede ayak sürüyenlerin zaman kazandığını ifade ederek, “Dünyanın Kıbrıs Türk tarafının çözüm stratejisini izlediği açıkça görüldü” dedi.
6 ayın bir kayıp olduğunu ifade eden Osman Ertuğ, “Bu süre içinde diplomasi durmadı ama çok önemli ilerlemeler kaydedilebilirdi. Hatta referandum noktasına gelinebilirdi. Karşı taraf zaman kazanmış olabilir ancak kimin isteksiz olduğu kimin ayak sürüdüğü de ortaya çıkmış oldu. Kıbrıs Türk tarafının uzlaşı stratejisi izlediği bir kez daha görüldü” ifadesine yer verdi.
Ertuğ, Türk tarafının pek çok nedenle müzakerelerden çekilebilecek olmasına rağmen masada kalarak büyük bir jest yaptığını da vurguladı. 
Annan Planı’na onay veren tarafın cezalandırılmaya devam edilmesine üçüncü tarafların da isyan ettiğine dikkat çeken Ertuğ, adaletin tecellisini beklediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473