banner564

Eroğlu: “Anastasiadis masaya gelecek”

Seçim çalışmalarına Mesarya köylerinde devam eden Kaplıca’daki yemeğe katılan Eroğlu’nun gündeminde müzakereler vardı

Eroğlu: “Anastasiadis masaya gelecek”
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu seçim gezileri kapsamında önceki gün sırasıyla Turunçlu, Akdoğan çarşısı, Akdoğan ve Akıncılar Spor Kulüplerini, Türkmenköy ve Köprü’yü ziyaret etti. Eroğlu aynı gün akşam Kaplıca’da düzenlenen yemeğe katıldı. Yemekte ilk sözü alan eski milletvekili Mustafa Gökmen, UBP ve DP-UG’nin Kaplıca’da aldığı oyun toplamının yüzde 92 olduğunu söyledi ve Eroğlu’na destek amacıyla etkinliğin düzenlendiğini ifade etti.
Eroğlu da ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, 5 yıllık görevi süresince iki Rum liderle görüştüğünü ancak Rumların tutumları nedeniyle anlaşma sağlanamadığını belirtti. Önümüzdeki dönemde Rum lider Anastasiadis’in masaya geleceğini söyleyen Eroğlu, bir zaman limiti ve 2 yıl içerisinde Kıbrıs sorununu bir şekilde sonuca bağlayacağını ifade etti.

“Dünya bizi uzaktan seyredecek…”
Anastasiadis ile 17 Eylül’de yapılan son toplantıda, pazarlıkların yapılacağı üçüncü safhaya geçme kararı alındığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ekimde ise müzakerelere başlayacaktık. Gün geldi baktık, Anastasiadis masada yok. Kendine göre gerekçeler yaratmıştır. Gerekçe yaratmak istersen bir çok gerekçe yaratırsın. Mesela, Anastasiadis seçildi ve kendisini ilk arayan ben oldum. 10 yıllardan beridir süren bir sorun vardır. Gel bu işi kısa zamanda bitirelim dedim. Bana verdiği cevap, ekonomik sorunları var. Bunları hallettikten sonra masaya geleceğim dedi. Bu bir ön koşuldu kabul ettik. Sırf müzakere masasına geldik diye. BM Genel Sekreteri tarafından hazırlanan her ortak açıklama metnine biz evet dedik. O ancak dokuzuncu veya onuncuya evet dedi. Geldiğimiz aşamada adam masada yok. Geldiğimiz noktada bir gerçeği ortaya koymak istiyorum. Biz birbirimizi suçladığımız sürece dünya bizi uzaktan seyredecek.”

UBP ve DP’lilerle birlikte gezdi
Derviş Eroğlu’na ziyaretleri sırasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Erdal Özcenk, Hamza Ersan Saner, Dursun Oğuz, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay ve eski milletvekili Turgay Avcı eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473