banner564

Eroğlu: Hedef çözüm

Tirmen, Yamaçköy, Çınarlı ve Tatlısu’yu ziyaret eden Eroğlu, Kıbrıs konusunda başlatılan süreci sonuçlandırmak için göreve devam etmek istediğini vurguladı

Eroğlu: Hedef çözüm
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu seçim çalışmaları çerçevesinde önceki gün sırasıyla Tirmen, Yamaçköy, Çınarlı ve Tatlısu’yu ziyaret etti.
Eroğlu’na ziyaretleri sırasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP-UG Genel Sekreteri, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Hamza Ersan Saner, Dr. Ahmet Kaşif, Erdal Özcenk, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ve Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan eşlik etti.
Ziyaretlerdeki konuşmasında Eroğlu, Kıbrıs konusunda başlatılan ve devam eden bir süreç bulunduğunu, bunu en geç iki yıl içinde sonuçlandırmak ve bir çözüme ulaşmak için göreve devam etmek istediğini vurguladı.
Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu önemli aşamada, bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyan, Kıbrıs Türk halkının haklarını savunabilecek, vatandaşlarının haklarını koruyan, güvenliği önemseyen, macera aramayan, kapısı hep halka açık bir Cumhurbaşkanı’na sahip olması gerektiğini söyledi. Derviş Eroğlu “Ben halkımın ne istediğini ve beklediğini iyi biliyorum. Önümüzdeki dönem müzakereler şöyle ya da böyle bir sonuca bağlanacaktır” dedi.
Derviş Eroğlu, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne, UBP ve DP-UG’nin ortak adayı olarak katıldığını ifade ederek, önümüzde çok kritik günler olduğuna dikkat çekti.
Özellikle seçimden sonra Rum liderin tekrar masaya geleceği dikkate alınırsa zor ve kritik bir döneme girileceğini belirten Eroğlu “Önemli tartışmaların olacağı bir dönem olacak. Bu yüzden de arkadaşlar da uygun görerek, müzakere masasında tecrübeli birinin oturması gereği üzerinde durdular” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474