banner564

Ersoy: Servet vergisi alınmalı

Ersoy: Servet vergisi alınmalı
banner598

Bağımsızlık Yolu Gazimağusa Milletvekili Adayı Umut Ersoy, halkın yüzde 2 ila 5’ini oluşturan bir kesimden servet vergisi alınması gerektiğini savundu.
Verilen bilgiye göre, Umut Ersoy, katıldığı bir programda halkın çıkarı için servet vergisi alınması gerektiğini, ekonomiye katkısı olmayan ve toplumun sadece yüzde 2 ile 5 arasındaki bir kesimi temsil eden kesimlere uygulanacak vergiyle çok ciddi bir kaynak yaratılabileceğini, servet miktarına göre farklı oranlarda uygulanması önerilen servet vergisinden elde edilecek kaynakların ise eğitim, sağlık ve ulaşım sektörlerine aktarılması gerektiğini söyledi.    
Zenginlerin krizin içinde daha da zenginleştiğini savunan Ersoy, krizin emekçi halkı fakirleştirdiğini savundu.
Ülkemizde yaşanan ekonomik çöküşte asgari ücrete yapılan artışın yetersiz olduğunu belirten Ersoy, "Asgari ücret, iş yasamıza göre haftada 40 saat üzerinden ücretlendirilir. Ama ülkemizde asgari ücretle çalışan insanlar 48-60 saat çalışıyor ve bu insanlar zaten asgari ücretin altında çalıştırılmış oluyor" dedi.
Bağımsızlık Yolu'nun partileşme ve seçime girme sebebinin, sermaye kesimleri ve emeğe, emeği ile geçinen insanlara, kadınlara ve doğaya karşı mücadele vermek olduğunu söyleyen Ersoy, muhalefet programında yer verilen alanlarında vaat değil, mücadele sözü verdiklerini vurguladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473