banner564

Ertan: Partiler üstü derneğiz

Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret eden Siber, Kıbrıs’ın acı, sorun değil barış, güzellik ve mutluluk adası olmasını arzuladığını aktardı

Ertan: Partiler üstü derneğiz
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber, “21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” kapsamında bu sabah Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.
Siber, Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinin acılarla dolu olduğunu kaydederek, “O günlerin yeniden yaşanmaması en büyük arzumuzdur. Biz bu adanın her iki topluma yettiğine inanıyor, haklarımıza karşılıklı saygıyla ve uzlaşıyla Kıbrıs’ın acı, sorun değil barış, güzellik ve mutluluk adası olmasını arzuluyoruz” dedi.
Savaşı en kötü şekilde hissedenlerin şehit ve kayıp yakınları olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Sibel Siber, “Bu insanlar savaşın ne demek olduğunu yüreklerinde hissediyor” dedi.
Sibel Siber konuşmasında şunları da kaydetti:
“İnanıyoruz ki bir çözüm sonucu şu andaki yaşam kalitemiz daha da yükselecek. Çocuklarımız göç etmeyecek, ekonomik durum daha iyi olacak ama bu arada kendi içimizde de yapacağımız çok görevler var. Gerek yasalarımızda gerekse yönetim mekanizmamızda yapacağımız bir takım reformlarla ‘böyle gelmiş böyle gideri’ durdurup, ‘hayır böyle gelmiş ama daha güzel gidere’ çevirmektir. Her zaman söylüyorum, biz insan kaynakları yönünden güçlü, özgüvenli bir halkız ve istersek başarırız. İstenirse olur.”

Ertan: KKTC’nin yüzde 60-65’i şehit ailesi 
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da burada yaptığı konuşmada, KKTC halkının yüzde 60-65’nin şehit ailesi olduğunu, 7 binden fazla üyeleri bulunduğunu kaydetti.
Ersan, “Biz partiler üstü bir derneğiz. Hiçbir siyasi partiyle bağlantımız yoktur ki öyle de olmamız lazım çünkü her kesimden üyelerimiz var, şehitlerimiz var” dedi.
“Sibel Siber’i tanımayan, çalışmalarını bilmeyen yok” diyen Ersan Meclis Başkanı Siber’in başarılı bir yönetici ve hekim olduğunu kaydetti, cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Siber, KITOB’u ziyaret etti
Öte yandan Meclis Başkanı Sibel Siber dün Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ni (KITOB) ziyaret etti.
KITOB’un Girne merkez binasında saat 12.30’da gerçekleşen ziyarette, Siber KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek görüştü.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473